Sekite mus Facebook'e!
Menkė neteisingai laikoma beskone žuvimi, pigiausiu žuvies produktu. Ši žuvis yra turtinga maistinių medžiagų, o jei ją tinkamai paruošiate, ji tampa skaniu ir sočiu patiekalu.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- menkės filė, 500 g;
- svogūnas, 1–2 vnt.;
- sūris, 50 g;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- majonezas.
Virimo procesas
Galite naudoti bet kokią žuvį, nebūtinai menkę. Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite žuvį porcijomis. Jei naudojate filė, tiesiog supjaustykite ją gabalėliais.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį žuvies filė.

Pasūdome, papipiriname, pabarstome prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis, apibarstome kepintais svogūnais ir padarome majonezo tinklelį.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ant viršaus.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite žuvį 15 minučių.

Ši sultinga, švelni ir kvapni žuvis puikiai dera su įvairiais garnyrais: virtais ryžiais, grikių koše, spagečiais arba makaronais, bulvių koše arba keptomis bulvėmis.

Galite naudoti daugiau svogūno – jis suvilgys žuvies filė savo sultimis ir ji taps minkštesnė bei sultingesnė.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


