Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aš skaniai išverdu pigiausią menkę: 15 minučių ir tobula vakarienė paruošta.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Menkė neteisingai laikoma beskone žuvimi, pigiausiu žuvies produktu. Ši žuvis yra turtinga maistinių medžiagų, o jei ją tinkamai paruošiate, ji tampa skaniu ir sočiu patiekalu.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • menkės filė, 500 g;
  • svogūnas, 1–2 vnt.;
  • sūris, 50 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • majonezas.

Virimo procesas

Galite naudoti bet kokią žuvį, nebūtinai menkę. Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite žuvį porcijomis. Jei naudojate filė, tiesiog supjaustykite ją gabalėliais.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį žuvies filė.

Pasūdome, papipiriname, pabarstome prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis, apibarstome kepintais svogūnais ir padarome majonezo tinklelį.

Pabarstykite tarkuotu sūriu ant viršaus.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite žuvį 15 minučių.

Ši sultinga, švelni ir kvapni žuvis puikiai dera su įvairiais garnyrais: virtais ryžiais, grikių koše, spagečiais arba makaronais, bulvių koše arba keptomis bulvėmis.

Galite naudoti daugiau svogūno – jis suvilgys žuvies filė savo sultimis ir ji taps minkštesnė bei sultingesnė.

Rekomenduojame:  Lietuviški žuvies piršteliai: Skanus ir lengvas receptas jūsų stalui!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.