Sekite mus Facebook'e!
Mėta yra sveika žuvis, turinti mažai riebalų. Dietos besilaikantiems žmonėms ši žuvis gali būti geras omega-3 rūgščių ir baltymų šaltinis. Tačiau ruošti menkę, kaip ir bet kurią kitą mažai riebalų turinčią žuvį, yra problemiška
, nes termiškai apdorojant iš žuvies skaidulų greitai išgaruoja drėgmė
.
Dėl to žuvis būna sausa ir net guminė. Kaip išvengti žuvies mėsos sausumo
? Tam reikia marinuoti žuvį ir turguje pasirinkti tinkamą žuvį. Jei žuvis buvo bent porą kartų atitirpinta ir užšaldyta, jos nereikėtų vartoti. Pirmenybę teikite tik šviežiam sekliai užšaldytam
šlakiui. Iškepkite sultingą, kvapnų šlakį.
Kepto polako ingredientai:
- Šviežiai užšaldyta menkė – 4 vnt;
- Garstyčios – 2 šaukštai. litrai;
- grietinė – 2 valg;
- Grūdėtosios garstyčios – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- raudonėlio arba itališkų žolelių.
Kepto šlakio paruošimas:
Išvalykite lašišos vidų, pašalinkite pelekus ir nuplaukite. Sumaišykite garstyčias su grietine, grūdėtomis garstyčiomis
. Marinatu ištepkite lašišos vidų ir išorę.

Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją žuvį
. Žuvį pasūdykite, pabarstykite raudonėliais ir itališkomis žolelėmis. Kepkite lašišą 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Gausite sultingą ir skanią marinate keptą žuvį. Poliaką galite patiekti su bet kokiu garnyru.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


