Sekite mus Facebook'e!
Vienas iš paprasčiausių ir skaniausių blynų receptų su manų kruopomis, kurių dėka patiekalas gaunasi labai minkštas, malonios struktūros.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- Reikės: manų kruopų, 2 valg;
- miltų, 1 puodelio;
- šilto vandens, 3 puodeliai;
- cukraus, 2 šaukštai;
- mielės, 20 g;
- bulvės, 300 g;
- druska, pipirai;
- sviestas, 20 g;
- sūris, 100 g.
Gaminimo procesas
Sumaišykite manų kruopas su persijotais miltais, žiupsneliu druskos ir cukrumi. Supilkite
sausas mieles, išmaišykite. Supilkite
šiltą vandenį ir išmaišykite masę iki vientisos masės
. Tešla turi būti ne per tiršta, bet gana tiršta
. Uždenkite ją ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
Išvirkite bulves ir sutrinkite jas su gabalėliu sviesto, pipirais ir įvairiais prieskoniais bei aromatinėmis žolelėmis
. Supilkite tešlą į keptuvę ir kepkite blynus, kepdami tik iš vienos pusės, kol paruduos.
Ant nekeptos pusės dėkite bulvių, ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir užspauskite blyno kraštus, padarydami trikampio formos blyną
.
Galite iš karto patiekti į stalą arba aptepti sviesto gabalėliais ir troškinti puode po dangčiu ant viryklės arba orkaitėje.
Labai skanu su grietine ir įvairiais naminiais padažais, tokie pyragai tinka ir prie arbatos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
