Sekite mus Facebook'e!
Draniki yra gana populiarus bulvių patiekalas. Bulvinių blynų analogų yra daugelyje Europos virtuvių. Kiekviena šalis turi savo originalų dranikų receptą
. Tačiau šis patiekalas daugiausiai gaminamas Baltarusijoje. Tai valstybinis patiekalas, nacionalinė virtuvė
. Dranikų aktualumą sustiprina paprastas patiekalo gaminimo būdas. Jums tereikia bulvių ir pagrindinių produktų iš šaldytuvo
. Kartu stebina bulvinių blynų universalumas. Juos galima patiekti kaip pusryčius, užkandį ar šventinio stalo užkandį
. Pakalbėkime apie neįprastą dranikų receptą
.
Blynų ingredientai:
- bulvės – 700 g;
- miltai – 2 valg;
- svogūnas – vnt;
- maltų juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- maltos mėsos – 200 g;
- druskos – šaukštelis;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- petražolių – ryšulėlis.
Dranikų paruošimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka. Nuspauskite bulves nuo drėgmės pertekliaus ir sudėkite jas į gilų dubenį.
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną ir pasiųskite prie bulvių
.
Žoleles smulkiai supjaustykite ir kartu su malta mėsa nusiųskite prie daržovių.
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus, į mišinį sudėkite tik trynius. Mišinį pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite.
Į bulvių mišinį supilkite miltus, užminkykite blynams skirtą tešlą.
Baltymus išplakite atskirai iki sodrių tirštų putų.
Išplaktus baltymus įmaišykite į bulvių mišinį, dar kartą išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (100 ml), šaukštu ištepkite blynų paviršių
.

Kepkite bulvinius blynelius ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių įgaus auksinę plutelę.

Šis patiekalas gerai dera su grietine.
Įdarą galima dėti bet kokiu jums patinkančiu būdu.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


