Sekite mus Facebook'e!
„Apple” kepiniai jau daugelį metų užkariauja milijonų žmonių širdis. Nuo seniausių laikų žmonės visada kepdavo obuolių pyragus. Iki pat XV a. tokie pyragai pakeitė dabar įprastus desertus
. Iš obuolių galima kepti ne tik klasikinius Šarlotės ir obuolių pyragus, bet ir kitus kepinius. Pavyzdžiui, nedidelius pyragėlius varškės pagrindu.
Obuolių įdaras puikiai dera su varškės minkšta tešla
.
Ypač jei į obuolių įdarą įdėsite cinamono. Pasigaminkime obuolių suktinukų kartu.
Obuolių suktinukų ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- cukraus – 2 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- citrinos žievelės;
- varškės – 200 g;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- miltai – 200 g;
- rauginimo medžiaga – šaukštelis;
Įdarui skirti ingredientai:
- obuoliai – 2 vnt;
- sviestas – valgomasis šaukštas;
- cukraus – 2 valg;
- pusė citrinos;
- cinamono – ½ šaukštelio.
Obuolių suktinukų paruošimas:
Į dubenį įmuškite porą kiaušinių, suberkite druską ir cukrų. Į mišinį sutarkuokite citrinos žievelę, ne iki karčios baltos žievelės
. Plaktuvu sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir druska, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į masę
supilkite
varškę, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite
. Į varškės masę suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą.
Kol ruošite įdarą, tešlą surinkite į celofaną
.
Nulupkite obuolius nuo žievelės ir patrinkite juos ant mažų tarkavimo peiliukų
.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, ant jo apkepkite obuolių masę. Į obuolių
masę
supilkite granuliuotą cukrų, išmaišykite
. Į obuolių masę supilkite citrinos sultis, įberkite cinamono ir išmaišykite. Kepkite obuolių masę, kol išgaruos skystis.
Tada obuolių masę atvėsinkite ant plokščios lėkštės
. Padalykite tešlą į dvi dalis. Vieną iš dalių iškočiokite į 5 mm storio apskritimą
. Ant plokščios lėkštės padėkite lėkštę ir išpjaukite apskritimą pagal lėkštės skersmenį.
Apskritimą padalykite į 8 trikampius
.
Ant storojo trikampėlių krašto užtepkite po šaukštą įdaro. Padarykite nedidelius pjūvius palei siaurąjį kraštą.
Įdarą suvyniokite į trikampių vidų, šiek tiek atverdami pjūvius. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, patepkite kiaušinio tryniu.
Suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Gaunami minkšti ir švelnūs suktinukai su obuoliais. Jei norite, iškepusius galite papuošti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
