Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aš kepu kepsnelius tik su kefyru, o kitų receptų nepripažįstu. Puikūs kefyro blyneliai – 5 gudrybės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ne visada virėjų kepiniai būna purūs ir minkšti. Neretai tenka sutikti žmonių, kurie skundžiasi įvairiais kepinių receptais. Galbūt verta papasakoti apie keletą gudrybių gaminant šį nesudėtingą patiekalą.

Оладьи жарю только на кефире и других рецептов не признаю. Идеальные кефирные оладьи - 5 хитростей

Gudrybė Nr. 1. Kefyras fritoms turėtų būti kambario temperatūros ir ne itin rūgštus. Naudojant šaltą kefyrą fritos nebus tokios minkštos, kaip daugelis norėtų. Nesvarbu, kokio riebumo bus kefyras. Vienintelis dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra temperatūra. Kefyro rūgštingumą galite reguliuoti patys.

2 gudrybė

.

Kepinių pūstumas ir aukštis priklauso nuo to, kokio storio tešla bus. Faktas tas, kad dėl skystos tešlos kepiniai nepakyla. Šį momentą verta reguliuoti miltų pagalba. Miltus įberkite palaipsniui ir pasiekite vidutinį klampumą.

3 gudrybė

.

Į kefyrą dedant geriamosios sodos, reikėtų naudoti valgomąją sodą. Priešingu atveju soda suminkštins baltymus ir atims iš kefyro rūgštingumą, o tai turės įtakos produktų sultingumui. Kartu į tešlą nereikėtų dėti daug kepimo sodos. Priešingu atveju pūstos bandelės akimirksniu nukris ir taps plokščios

. Sodos į tešlą reikia dėti iš karto, kitaip reakcija netenka prasmės. Nepamirškite palikti tešlą 10-15 minučių, kad glitimas spėtų išbrinkti.

Rekomenduojame:  Greičiausias ir sultingiausias Panettone receptas. Nesuyra 2 savaites

4 gudrybė

.

Į tešlą nereikėtų dėti daug kiaušinių, kitaip kepiniai bus žemi. Panaši situacija ir su cukrumi. Dėl karamelizacijos cukrus tešlą padarys tirštesnę, o tai turės įtakos apskrudimui. Fritas geriau patiekti su saldžiais įdarais, pavyzdžiui, medumi ir uogiene po kepimo.

5 gudrybė

.

Į tešlą galite įpilti augalinio aliejaus. Dėl to bulvytės taps puresnės ir akytesnės. Tokiu atveju kepant bulvytės nesugers aliejaus iš keptuvės.

Lėkštėms skirti ingredientai:

  • Kefyras – 500 ml;
  • miltai – 400 g;
  • sodos – šaukštelis;
  • cukraus – valgomasis šaukštas;
  • druskos – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – ⅔ valgomojo šaukšto.

Kepti paplotėlius:

Į dubenį su šiltu kefyru įmuškite kiaušinį, sumaišykite sudedamąsias dalis. Į kefyrą supilkite druską, sodą ir cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps

. Miltus į kefyrą pilkite palaipsniui, kol gausis klampi konsistencija. Tešla turėtų tingiai slysti nuo šaukšto. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir palikite 10-15 min. kambario temperatūroje.

Keptuvėje su trupučiu aliejaus iškepkite paplotėlius. Antrąją pusę apkepkite po dangčiu

. Fritas galima apibarstyti cukraus pudra.

Rekomenduojame:  Puikus vyniotinis su rikotos įdaru. Paprastas ir skanus patiekalas su minimaliu produktų kiekiu

Оладьи жарю только на кефире и других рецептов не признаю. Идеальные кефирные оладьи - 5 хитростей

Fritas taip pat galima pagardinti kondensuotu pienu ir uogiene.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *