Ne visada virėjų kepiniai būna purūs ir minkšti. Neretai tenka sutikti žmonių, kurie skundžiasi įvairiais kepinių receptais. Galbūt verta papasakoti apie keletą gudrybių gaminant šį nesudėtingą patiekalą.
Gudrybė Nr. 1. Kefyras fritoms turėtų būti kambario temperatūros ir ne itin rūgštus. Naudojant šaltą kefyrą fritos nebus tokios minkštos, kaip daugelis norėtų. Nesvarbu, kokio riebumo bus kefyras. Vienintelis dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra temperatūra. Kefyro rūgštingumą galite reguliuoti patys.
2 gudrybė
.
Kepinių pūstumas ir aukštis priklauso nuo to, kokio storio tešla bus. Faktas tas, kad dėl skystos tešlos kepiniai nepakyla. Šį momentą verta reguliuoti miltų pagalba. Miltus įberkite palaipsniui ir pasiekite vidutinį klampumą.
3 gudrybė
.
Į kefyrą dedant geriamosios sodos, reikėtų naudoti valgomąją sodą. Priešingu atveju soda suminkštins baltymus ir atims iš kefyro rūgštingumą, o tai turės įtakos produktų sultingumui. Kartu į tešlą nereikėtų dėti daug kepimo sodos. Priešingu atveju pūstos bandelės akimirksniu nukris ir taps plokščios
. Sodos į tešlą reikia dėti iš karto, kitaip reakcija netenka prasmės. Nepamirškite palikti tešlą 10-15 minučių, kad glitimas spėtų išbrinkti.
4 gudrybė
.
Į tešlą nereikėtų dėti daug kiaušinių, kitaip kepiniai bus žemi. Panaši situacija ir su cukrumi. Dėl karamelizacijos cukrus tešlą padarys tirštesnę, o tai turės įtakos apskrudimui. Fritas geriau patiekti su saldžiais įdarais, pavyzdžiui, medumi ir uogiene po kepimo.
5 gudrybė
.
Į tešlą galite įpilti augalinio aliejaus. Dėl to bulvytės taps puresnės ir akytesnės. Tokiu atveju kepant bulvytės nesugers aliejaus iš keptuvės.
Lėkštėms skirti ingredientai:
- Kefyras – 500 ml;
- miltai – 400 g;
- sodos – šaukštelis;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – ⅔ valgomojo šaukšto.
Kepti paplotėlius:
Į dubenį su šiltu kefyru įmuškite kiaušinį, sumaišykite sudedamąsias dalis. Į kefyrą supilkite druską, sodą ir cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Miltus į kefyrą pilkite palaipsniui, kol gausis klampi konsistencija. Tešla turėtų tingiai slysti nuo šaukšto. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir palikite 10-15 min. kambario temperatūroje.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus iškepkite paplotėlius. Antrąją pusę apkepkite po dangčiu
. Fritas galima apibarstyti cukraus pudra.
Fritas taip pat galima pagardinti kondensuotu pienu ir uogiene.