Sekite mus Facebook'e!
Vienas greičiausių ir skaniausių dešrelių pyrago receptų. Kefyro tešlą labai lengva pagaminti, ji visada puikiai pavyksta ir yra universalus pasirinkimas, puikiai derantis su įvairiais įdarais. Ją galima kepti keptuvėje arba orkaitėje.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kefyras, 300 ml;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- augalinis aliejus ir cukrus, po 1 valgomąjį šaukštą;
- druskos, 1 arb. šaukštelis;
- soda, 0,5 šaukšto;
- miltai, apie 400 g;
- dešrelės, 5 vnt.;
- sūris, 100 g;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas
Sumaišykite kefyrą, kiaušinį, druską, cukrų, kepimo sodą ir augalinį aliejų. Gerai išmaišykite šluotele.
Persijokite miltus ir palaipsniui suberkite juos į mišinį. Minkykite, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Miltų gali prireikti daugiau ar mažiau, bet neperminkykite tešlos, kad ji liktų puri ir elastinga, o ne per tanki.
Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių, kad ji stabilizuotųsi.
Dešreles arba virtas dešreles, kumpį sutarkuokite stambia tarka kartu su sūriu, pagardinkite pipirais ir druska, aromatinėmis žolelėmis pagal skonį.

Pabarstykite stalą miltais, išdėliokite tešlą ir padalinkite ją į porcijinius rutuliukus, kaip pyragams.
Viską susukame į paplotėlius, dedame įdarą, užspaudžiame kraštus ir formuojame pyragėlius.

Kepkite juos įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje, kol iškeps iš abiejų pusių. Kaitinkite ant silpnos ugnies.

Šiuos sočius ir gardžius pyragėlius patiekiu su grietine ar įvairiais padažais, su šviežių daržovių salotomis arba tiesiog su arbata.


Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


