Sekite mus Facebook'e!
Paprasčiausi pyragai, kuriuos galite lengvai ir greitai pagaminti su įvairiais įdarais.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
miltų, 3 puodeliai;
– vandens, 300 ml;
– augalinio aliejaus, 3 šaukštai
; – mielių, 1 šaukštelis
; – druskos, žiupsnelis
; – cukraus, 2
šaukšteliai
.
Įdarui paruošti reikės:
–
bulvių, 4 vnt.;
– svogūno, 1 vnt. arba žaliojo svogūno;
– krapų;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Kepimo procesas
Išvirkite bulves ir jas sutrinkite. Sumaišykite su pakepintais svogūnais arba smulkintais žaliaisiais svogūnais ir krapais
. Šiltą vandenį sumaišykite su druska, cukrumi ir mielėmis
. Persijokite miltus ir dalimis įmaišykite į mišinį
. Tešlą uždenkite ir palikite 30 minučių.
Tešlą padalykite į 3 dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu.
Ant krašto dėkite įdarą ir paskirstykite
.
Tešlą su įdaru susukite į ritinį
, supjaustykite gabalėliais ir užspauskite kraštus, kad gautųsi paplotėliai
. Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Patarimas: daugiau miltų nedėkite. Didelis miltų kiekis užkimš tešlą ir kepsneliai bus guminiai. Iš pradžių tešla bus lipni, bet minkymo metu, ypač jei rankas sutepsite augaliniu aliejumi, ji taps tokia, kokia turi būti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


