Sekite mus Facebook'e!
Šiandien beveik visi žino apie lavašą. Tai plona plokščia duona, išrasta Kaukaze. Dažnai iš lavašo ruošiama šavarma, Cezario suktinukai ir kiti panašūs suktinukai su daržovėmis ir mėsa
. Tačiau, be tokio primityvaus naudojimo, lavašas gali tapti ir tešlos pakaitalu. Pavyzdžiui, galima gaminti cheburek pitos duoną. Jis išeis ne blogiau nei čeburekai iš įprastos tešlos
. Dažnai į pitą dedama mėsos. Tokiems tikslams svarbu pasirinkti storą elastingą pitą, kuri valgant patiekalą neišsiskirs.
Papasakosime, kaip pasigaminti čebureką naudojant pitą
.
Čebureko ingredientai:
- Maltos jautienos – 300 g;
- kalendros – nedidelis ryšulėlis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- lavašas – 6 apvalios plokštainiai;
- Sūris – 100 g;
- Sviestas – 20 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Cheburek paruošimas:
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, kalendras susmulkinkite ir sumaišykite su malta mėsa, druska. Sūrį sutarkuokite stambia tarka
ir ant ½ kiekvienos pitos uždėkite maltos mėsos. Prieš tai pitą pamerkite į vandenį, kad ji nesutrūkinėtų. Ant įdaro viršaus pabarstykite sūrio.
Uždenkite faršą antrąja pitos dalimi ir užklijuokite drėgnus kraštus.
Sausoje keptuvėje kepkite čeburekus po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę aptepkite čeburekus sviestu.
Tai sveikesnis čeburekų variantas.
Recepte nenaudojama daug augalinio aliejaus, o tai padeda išvengti riebalų kaupimosi čeburekuose.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
