Sekite mus Facebook'e!
Pitos patiekalai turi ypatingą istoriją ir rytietiško žavesio. Tokie patiekalai pradėti gaminti pietų šalyse. Ypač lavašas žinomas NVS šalyse dėl Gruzijos, Armėnijos ir Kaukazo
. Šiose šalyse lavašas vartojamas net dažniau nei įprasta duona.
Lavašas vartojamas su mėsa, daržovėmis ir net vaisiais. Tikriausiai tokio eksperimento dėka buvo išrasta šavarma
. Verta papasakoti apie bandeles su malta pitos
duona.
Suktinukų su malta mėsa ingredientai:
- Įdaras – 300 g;
- Svogūnai – vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Paprikos – žiupsnelis;
- kalendros – žiupsnelis;
- Sūris – 130 g;
- krapai – ryšulėlis;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Pienas – 60 ml;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Lavašas – 2 lakštai.
Suktinukų su malta mėsa paruošimas:
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, sumaišykite su malta mėsa. Į maltą mėsą supilkite 30 ml pieno, įberkite druskos, paprikos ir kalendros
. Sūrį sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis, krapus smulkiai supjaustykite
.
Supilkite krapus ir sūrį į dubenį su malta mėsa, gerai išmaišykite.
Du lavašo lakštus padalykite į dvi dalis. Gaunasi 4 lakštai, kiekvienas padalijamas į 4 stačiakampius. Ant kiekvieno stačiakampio dėkite maltos mėsos, paskirstykite ją po visą paviršių.
Į atskirą dubenėlį įmuškite kiaušinį. Kiekvieną sluoksnį susukite į ritinėlį. Sluoksnio kraštus patepkite kiaušiniu, kad geriau laikytųsi ant pitos.
Į kiaušinio masę supilkite pieną, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Apvoliokite suktinukus kiaušinio mišinyje ir siųskite juos į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
Kiekvieną suktinuką kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus, po dangčiu ant vidutinės ugnies.
Dėkite suktinukus ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Tai tinginių mėsos paplotėliai kiekvienai dienai.
