Sekite mus Facebook'e!
„Zeppelins” – tai patiekalas iš pasaulio kulinarijos istorijos. Tradicinis skanėstas kilęs iš lietuvių ir baltarusių virtuvės ir yra minkštų bulvių su švelniu mėsos įdaru derinys.
Patiekalas vadinamas įvairiai: ir zrazais, ir lietuviškais koldūnais
.
Mėgstantiems išbandyti naujus receptus namų virtuvėje pasakojame, kaip paruošti unikalų patiekalą – cepelinus.
Bulvių tešlai skirti ingredientai:
- Bulvės – 1 kg;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 40 g;
- krapų – saujelė;
- druska, pipirai.
Įdarui skirti ingredientai:
- Mėsos faršas: malta mėsa – 600 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus;
- druska, pipirai.
Paruošimas:
Paruoškite faršą: į gilų dubenį suberkite maltą mėsą, druską ir pipirus pagal skonį. Smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite keptuvėje, kol taps skaidrūs, tada suberkite paruoštą maltą mėsą ir kepkite ingredientus kartu, kol bus paruošti.
Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, išvirkite puode
.
Tada sumeskite į bulvių košę, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įmuškite 2 vištų kiaušinius ir sumaišykite. Įdėkite smulkiai supjaustytų krapų ir vėl išmaišykite. Į
bulvių įdarą
suberkite
miltus, tai darykite nedidelėmis porcijomis. Tešlą iš pradžių išminkykite šaukštu, paskui rankomis
. Gautą tešlą susukite į dešrelę, supjaustykite į 20 vienodų dalių ir suformuokite rutuliukus.
Tada delnais išspauskite bulvių tešlą į plokštainį, į vidurį dėkite maltos mėsos ir užlenkite kraštus, kad gautųsi pyragas.
Dėl žalio kiaušinio ir miltų patiekalas dar nėra paruoštas, todėl produktus išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai tik cepelinai išplaukia, virkite dar 2 minutes ir išimkite.
Patiekalas paruoštas, o jei jį pabarstysite keptais svogūnais, bus dar gardesnis. Gaminkite pagal mūsų receptus!
