Sekite mus Facebook'e!
Ailazanas yra armėnų virtuvės patiekalas. Jis patrauklus tuo, kad gaminamas labai paprastai, tačiau yra gana sotus ir maistingas patiekalas.

Pagrindiniai ingredientai yra daržovės (mėlynosios daržovės, saldžiosios paprikos, bulvės ir svogūnai). Jos troškinamos kartu, keičiasi skoniais, o rezultatas – nepakartojamas skonis. Tai puikus patiekalas šeimos vakarienei.
Produktų sąrašas:
- Sudėtis: 1 svogūnas;
- 2 saldžiosios paprikos;
- 3 baklažanai;
- 4 bulvės;
- 2 pomidorai;
- 1 cukinija;
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos;
- 1 valgomasis šaukštas pipirų pastos;
- 1 šaukštelis paprikos;
- 1 šaukštelis cukraus;
- 2 šaukšteliai sauso reginio;
- 80 g augalinio aliejaus;
- po ryšulėlį krapų, petražolių, kalendrų;
- ½ šaukštelio druskos.

Baklažanai, bulvės ir pomidorai turi būti be odelės. Cukinijų ji neliečiama. Pomidorus supjaustykite lėkštėmis ir perkelkite į puodą (ne visus). Iš paprikų išimkite vidų ir supjaustykite į lėkštes. Dėkite ant pomidorų. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, o pusę jų – nauju sluoksniu. Šalia – bulvės.
Svogūną supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite ant bulvių. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir uždėkite naują sluoksnį. Po to pakartokite daržovių sluoksnius. Paskutinį sluoksnį pabarstykite druska, paprika, cukrumi, sausu reginiu, supilkite pomidorų ir pipirų pastą.
Supilkite augalinį aliejų, karštą vandenį. Vandens nereikia per daug, nes užteks daržovių sulčių.

Uždenkite dangčiu ir virkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite pusvalandį. Likus 2-3 minutėms iki pabaigos susmulkinkite prieskonines žoleles ir pabarstykite jomis patiekalą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
