Sekite mus Facebook'e!
Aštrūs, gardūs, labai kvapnūs pomidorai pagal armėnų receptą tikrai taps vieni mėgstamiausių ir dažnai juos išsaugosite.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorų, 2 kg;
- saldžiosios paprikos, 3 vnt;
- aštriosios paprikos, 1-2 vnt;
- česnako, 1 galvutė;
- žolelių pagal skonį, jei mėgstate – įberkite kalendros;
- 1 l vandens;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 4 šaukštai;
- acto kiekviename stiklainyje po 500 g, 70 %, 0,5 šaukštelio arba 9 %, 2 šaukštai.
Virimo procesas
Pomidorai pasirenkami nedideli, stiprūs, tankūs
. Saldžiosios ir aštriosios paprikos, česnakai ir trečdalis ryšulėlio bet kokių prieskoninių žolelių susmulkinami trintuvu
. Pomidorai nuplaunami ir perpjaunami į dvi dalis. Jei yra baltas kotelis, jį galima išpjauti
. 500 g sterilizuotuose stiklainiuose lygiomis dalimis paskirstomas padažas iš paprikų ir žolelių, česnakų.
Ištepami pomidorai
.
Marinatui vandenyje ištirpinti druską ir cukrų, užvirus kelias minutes pavirti ir supilti į stiklainius, įpilti acto.
Uždenkite dangteliais, sudėkite į puodą ant rankšluosčio ir užpilkite karštu vandeniu.
10 minučių sterilizuokite nuo to momento, kai vanduo užvirs
. 10 minučių užsukite dangtelius, apverskite stiklainius, suvyniokite, kol atvės.
Konservus laikykite rūsyje arba sandėliuke
.
Šį receptą pamėgo visi, kurie bent kartą išbandė tokius pomidorus, todėl patariu tiesiog pabandyti ir pasimėgauti tokiu ryškiu skoniu ir apetitą žadinančiu aromatu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
