Sekite mus Facebook'e!
Arbatos pyragėliai populiarūs jau gana seniai. Viduramžiais gimė arbatos gėrimo kultūra, kuri kasmet plėtėsi. Pamažu prie arbatos gėrimo ceremonijų Europoje pradėta pridėti neatsiejamų atributų – saldumynų. Kokie pyragai išlieka europiečių mėgstamiausi
? Anglijoje yra garsusis „Bakewell Tart” – tai atviras pyragas, įdarytas migdolų kremu, uogiene ir plakta grietinėle. Prancūzijoje – „Tarte Taten”. Tai perlenkiamas pyragas su obuoliais, karamele ir sluoksniuota tešla
. Italijoje garsėja „Parian” – pyragas su rikota, špinatais ir kiaušiniais.
Paruoškime naminį pyragą arbatai iš turimų ingredientų
.
Ingredientų: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- pieno – 100 ml;
- cukraus – 100 g;
- sviestas – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis;
- raugo – 1 šaukštelis;
- miltai – 200 g;
- braškės – 150 g.
Saldžiųjų trupinių ingredientai:
- Sviestas – 20 g;
- cukraus – 2 šaukštai;
- miltų – 2 valg.
Pyrago kepimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir plaktuvu plakite, kol cukrus ištirps. Į masę
supilti
sviestą ir toliau plakti
. Į masę supilti druską ir vaniliną, supilti pieną ir išmaišyti. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, iš pradžių išmaišykite mentele, o tada plakite mikseriu, kol masė taps tiršta.
Nuo braškių pašalinkite kotelius ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais
.
Sudėkite braškes į
tešlą ir
išmaišykite
. Kepimo formą išklokite pergamentu ir sudėkite į ją tešlą, paskirstydami ją ant dugno. Dalį braškių galite atidėti į šalį, kiekvieną jų padalyti į 2 dalis ir išdėlioti ant tešlos viršaus
. Sviestą sumaišykite su cukrumi ir miltais, suminkykite į trupinius
.
Trupiniais pabarstykite pyrago viršų.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Prieš patiekiant prie arbatos verta leisti pyragui šiek tiek atvėsti. Šį pyragą galima gaminti ir vasarą, ir žiemą iš šaldytų uogų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
