Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar tikrai galima valgyti bulves su lupena ir kaip tai padaryti?

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kalbant apie vaisių ir daržovių žieveles, dauguma iš mūsų, iš įpročio, stengiasi jų kuo greičiau atsikratyti. Lupame obuolius, kriaušes, morkas ir, žinoma, bulves. Bet ar verta tai daryti? Ypač kai kalbama apie tokį kasdienį produktą kaip bulvės.

Bulvės: daugiau nei garnyras

Prieš pereidami prie lupenos, prisiminkime, kam naudinga pati bulvė. Ši šakninė daržovė gausu vitaminų ir mineralų: vitamino C, B grupės vitaminų, kalio, geležies ir skaidulų. Ji stiprina imuninę sistemą, palaiko širdies sveikatą ir gerina virškinimą. Tačiau svarbus ir gaminimo būdas: norint išsaugoti maksimalią naudą, bulves geriau kepti orkaitėje, virti arba garinti, o ne kepti orkaitėje.

Ar galima valgyti bulves su lupena?

Taip, bulves su lupenomis galima ir netgi naudinga valgyti. Jose daugiausia skaidulų, taip pat yra kalio, geležies, kalcio, magnio ir antioksidantų. Visos šios medžiagos padeda organizmui kovoti su uždegimais, palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą ir sulėtinti senėjimo procesą.

Tačiau yra svarbus niuansas: žievelė turi būti saugi . Žalios dėmės ant bulvių yra nerimą keliantis signalas. Jos rodo solanino, toksiškos medžiagos, kuri dideliais kiekiais gali sukelti apsinuodijimą, buvimą. Taip pat reikėtų vengti bulvių su daigais. Geriausia naudoti jaunas bulves – jų odelė minkšta, plona ir ypač gausi maistinių medžiagų.

Rekomenduojame:  Itališkas 12 šaukštų pyragas. Receptas keptuvėje: be orkaitės, maišytuvo ir svarstyklių

Kokie yra bulvių žievelės privalumai?

  • Skaidulos : stimuliuoja virškinimą, sukuria ilgalaikį sotumo jausmą.
  • Antioksidantai : apsaugo ląsteles nuo pažeidimų ir priešlaikinio senėjimo.
  • Mineralai : Žievelėje gausu kalio ir geležies – elementų, būtinų širdies ir kraujagyslių sveikatai.
  • Taupymas ir ekologija : mažiau maisto švaistymo, daugiau naudos. Racionalus požiūris į maisto gaminimą yra svarbus indėlis į aplinkos apsaugą.

Kaip valgyti bulves su odele

Norėdami gauti kuo daugiau naudos ir nepakenkti sau, laikykitės kelių paprastų taisyklių:

  1. Bulves kruopščiai nuplaukite , geriausia šepečiu po tekančiu vandeniu.
  2. Rinkitės jaunas bulves – jų odelė švelnesnė ir skanesnė.
  3. Venkite žalių dėmių ir daigų – tokius gumbus geriau išmesti.
  4. Gaminkite švelniai – kepkite orkaitėje, virkite su odele arba garuose.

Ir kitų vaisių bei daržovių žievelės

Jei persvarstysite savo bulvių lupenas, galbūt norėsite apsvarstyti kitus maisto produktus:

  • Obuoliai ir kriaušės : žievelėse gausu skaidulų ir polifenolių.
  • Agurkai ir cukinijos : ypač jauni – jų odelėse yra daug naudingų medžiagų.
  • Morkos : šviežias ir jaunas galima valgyti neluptas, tereikia jas nuplauti.
  • Kivis : Odelė yra valgoma ir joje yra daug antioksidantų – tiesiog nušveiskite vaisių šepetėliu.
  • Persikai ir nektarinai : Jų plonų odelių nereikia šalinti.
Rekomenduojame:  Tai greita ir nereikia lipdyti! Keptuvėje keptų koldūnų receptas, kurį norėsite pasigaminti

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.