Sekite mus Facebook'e!
Prancūziška česnakinė sriuba pasižymi neįprastu švelnaus skonio ir stipraus, gyvybingo aromato deriniu. Taip yra todėl, kad ilgai keptas česnakas patiekalui suteikia saldumo, o daržovių sultinys ir žolelės – sodrumo. Nors puode nėra grietinėlės ar mėsos, sriuba vis tiek pasiekia gardžią, šilkinę konsistenciją.

Ingredientai:
česnakas – 3 galvutės
, svogūnas – 1 vnt.
, augalinis aliejus,
miltai – 1 valg. šaukštas,
daržovių sultinys – 1 l,
lauro lapas,
čiobreliai,
daržovių grietinėlė,
citrinos sultys,
druska,
juodieji pipirai
Paruošimas:
Dvi česnako galvutes perpjaukite skersai, trečiąją atskirkite skiltelėmis ir nulupkite. Česnaką sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C temperatūroje 30 minučių. Prieš patiekdami išimkite kelias skilteles, o likusias atidėkite.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite aliejuje iki permatomo paviršiaus, suberkite miltus ir išmaišykite. Supilkite daržovių sultinį, sudėkite keptą česnaką, lauro lapą ir čiobrelius ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Išimkite lauro lapą ir čiobrelius ir sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Įpilkite daržovių grietinėlės, citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Supilkite į dubenėlius ir papuoškite likusiu keptu česnaku.

Sriuba tiršta, sodri ir aromatinga, puikiai tinkanti veganiškos virtuvės mėgėjams.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

