Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai – tai ne tik desertas, bet ir tikras namų jaukumo ir šilumos simbolis. Traškia plutele ir minkštu vidumi jie įkvepia kurti malonias akimirkas, suteikdami džiaugsmo ir malonumo kiekvienam jų paragavusiam
. Sausainiai užima ypatingą vietą įvairiose kultūrose: nuo klasikinių europietiškų receptų iki egzotiškų rytietiškų saldumynų
.
Šis skanėstas buvo pritaikytas prie įvairių tautų skonio ir tradicijų, todėl
tikėtina, kad sausainiai buvo viena pirmųjų kepinių rūšių, kuriuos žmonės išmoko gaminti. Forma, tekstūra ir ingredientai skiriasi priklausomai nuo tradicijų ir kultūrų, tačiau kiekvienas receptas turi vieną bendrą bruožą – tai galimybė pradžiuginti save ir savo artimuosius.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 200 g;
- margarinas – 200 g;
- majonezas – 200 g;
- krakmolo – 3 šaukštai;
- miltai – 600 g;
- geriamoji soda – 1 šaukštelis;
- vanilinio cukraus – 10 g.
Sausainių paruošimas:
Išplakite cukrų su kiaušiniais, kol ištirps kruopos, supilkite vanilinį cukrų ir margariną. Į mišinį įpilti majonezo ir viską išsukti iki vientisos masės.
Sodą pašlakstyti actu ir suberti į mišinį, supilti krakmolą ir viską išmaišyti. Palaipsniui į mišinį supilkite miltus, užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą.
Tada iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir juos paspauskite šakutės šonkauliukais. Taip pat galite padaryti raštą mėsos plaktuku, stikline padaryti įpjovimus, sausainius papuošti sultenėmis
. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Gaunasi gardūs paprasti sausainiai kiekvienai dienai. Papuošimui šiuos sausainius po kepimo galite apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


