Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai yra universalus desertas, kuriuo norėsite pasimėgauti bet kuriuo metų laiku ir bet kokia proga. Jei jau mėgstate gaminti naminius sausainius, šis receptas jums tikrai patiks
. Parduotuvėje rasti panašių saldumynų nėra lengva, tačiau namuose juos pasigaminti nesunku. Nepaisant to, kad pagrindui naudosime paprastus ingredientus, tokius kaip miltai, cukrus, sviestas ir kiaušiniai, beigelių dėka skanėstas išeis skanus ir neįprastas.
Būtinai pabandykite jį pasigaminti namuose!
Tešlai skirti ingredientai:
- Miltai – 240 g;
- sviesto – 200 g;
- kiaušinio trynys – 3 vnt;
- grietinė – 100 g;
- druskos – žiupsnelis.
Biskvito ingredientai:
- baltymai – 1-1,5 vnt;
- cukraus – 125 g;
- citrinos rūgšties – žiupsnelis;
- vanilino.
Sausainių paruošimas:
Pradedame nuo tešlos paruošimo. Sviestą arba margariną sutarkuojame stambia tarka ir sumaišome su miltais.
Atskirame dubenyje sumaišome trynius ir grietinę, įberiame žiupsnelį druskos. Plaktuvu išmaišome iki vientisos masės. Tada gautą masę sumaišykite su miltų mišiniu. Išmaišykite, kad masė neliptų prie rankų. Jei reikia, įberkite daugiau miltų
. Padalykite tešlą į mažus graikinio riešuto dydžio gabalėlius. Padėkite kuriam laikui į šaldytuvą
. Paruoškite mergeles. Maišytuvo dubenyje sumaišykite baltymus, cukrų, nedidelį kiekį vanilės ir žiupsnelį citrinos rūgšties. Iš pradžių plakite nedideliu greičiu, paskui padidinkite. Po 8 minučių plakimo bezė
bus standi. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir plonai iškočiokite. Į vidurį dėkite įdaro ir susukite į koldūnus.
Per vidurį įspauskite suši lazdele ir susukite per pusę.
Gaminys atrodo kaip burės arba angelo sparnai.
Siųskite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, 12-15 minučių. Gero apetito!
