Sekite mus Facebook'e!
Neseniai mus aplankė draugas, kuris prieš kelerius metus persikėlė gyventi į JAV. Ji pasakojo apie kojines, kurios išlieka baltos, net jei vaikštai basomis, apie draugiškus kaimynus ir tvoros prie namų nebuvimą. Žinoma, nemažą vakaro dalį praleidome aptardami vietinę virtuvę. Pasak mano draugės, amerikiečiai gamina nelabai dažnai, bet jei gamina, rezultatas visada būna skanus! Kaip įrodymą ji tuoj pat keptuvėje iškepė vištienos šlauneles.
Tiesą sakant, jei nebūtume pamatę keptuvėje kepančių vištienos šlaunelių, būtume pagalvoję, kad jos ką tik nuimtos nuo grotelių. Jos buvo su auksine traškia plutele, o vidus – neįtikėtinai sultingas ir minkštas! Man net nereikėjo užrašyti recepto, nes jis buvo toks paprastas.

Kaip amerikietiškai kepti vištienos šlauneles ant keptuvės
Kad kumpiai įgautų ypatingą skonį, kaip po kepimo ant grotelių, rekomenduoju naudoti kebabų prieskonius. Taip pat galite įberti šiek tiek ciberžolės, kuri suteiks mėsai gražią auksinę spalvą.
Sudedamosios dalys: 1:
- Vištienos šlaunelės – 6 vnt.; druska – pagal skonį; mėsos prieskoniai – pagal skonį;
- augalinis aliejus – pagal skonį; sviestas – 20 g; česnakas – 3 skiltelės;
- citrinos sulčių – pagal skonį; garstyčių – pagal skonį; džiovintų petražolių – 1 valgomasis šaukštas.
- Svogūnas – 2 vnt.
Paruošimas:
- Vištienos šlaunelėse iš abiejų pusių padarykite įpjovas. Pabarstykite jas druska ir mėsos prieskoniais.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite šlauneles oda žemyn. Keptuvę išklokite pergamentu su mažomis skylutėmis ir kepkite mėsą iš abiejų pusių, kol ji taps auksinė.
- Kitoje keptuvėje kartu su aliejumi ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, citrinos sultis ir džiovintas petražoles.
- Į šią keptuvę perkelkite keptus kumpius, sudėkite svogūnų puseles ir uždenkite dangčiu. Kepkite mėsą ant silpnos ugnies 20-25 minutes, po 15 minučių apverskite.

Patiekite patiekalą su svogūnais, prie jo pridėdami bet kokį garnyrą: keptas bulves, šviežių daržovių salotas, virtus ryžius arba makaronus. Šis karštas patiekalas puikiai tinka net šventiniam stalui, o keptos vištienos aromatas akimirksniu pažadins visų apetitą!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
