Sekite mus Facebook'e!
Sriubos kulinarinėse tradicijose atsirado gana neseniai – ne daugiau kaip prieš pusę tūkstantmečio. Tai tapo įmanoma dėl patiekalų, kurie atlaikė aukštą temperatūrą ir nereagavo su maistu, atsiradimo. Būtent šis technologinis pasiekimas paskatino skystų patiekalų vystymąsi skirtingose šalyse.

Ko jums reikės:
- svogūnas – 1 vnt.;
- morkos – 2 vnt.;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- jautiena – 370 g;
- paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- juodieji pipirai (malti) – 1/5 šaukštelio;
- bulvės – 800 g;
- druska – 1 arb. šaukštelis;
- pipirų grūdeliai – 2 vnt.;
- kvapieji pipirai – 2 vnt .;
- lauro lapas – 1 vnt.;
- mairūnas – 1 arb. šaukštelis;
- česnakas (sausas) – 1/2 šaukštelio;
- pomidorų tyrė – 100 g;
- krapai — 1 arb. šaukštelis

Procesas:
- Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais, morkas – pusžiedžiais. Apkepkite jas aliejuje giliame puode storu dugnu.
- Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Viską apkepkite kartu, tada įberkite paprikos ir šiek tiek juodųjų pipirų, išmaišykite.
- Įpilkite verdančio vandens, kad apsemtų puodo turinį. Virkite po dangčiu, kol mėsa suminkštės.
- Bulves smulkiai supjaustykite, sudėkite į puodą, įberkite druskos, prieskonių ir lauro lapų.
- Dar kartą viską užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite po dangčiu, kol bulvės bus išvirusios.
- Įdėkite pomidorų tyrės ir krapų, išmaišykite. Virkite dar 5 minutes po dangčiu.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


