Sekite mus Facebook'e!
Aštrios agurkų salotos, kurias šią žiemą mielai ragausite ir mėgausitės.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- agurkai, 1,5 kg;
- morkos, 1 vnt.;
- saldieji pipirai, 1 vnt.;
- aitrioji paprika, 1 vnt.;
- actas 9%, 100 ml;
- augalinis aliejus, 100 ml;
- druska, 30 g;
- cukrus, 100 g;
- česnako, 80 g.
Virimo procesas
Šias salotas gaminu 500 ml stiklainiuose – patogu atidaryti porcijomis ir sutaupyti vietos šaldytuve, o salotos valgomos iš karto.
Agurkus supjaustykite griežinėliais arba apskritimais.
Naudojant trintuvą, sutrinkite saldžiąją papriką, aitriąją papriką ir morkas.
Puode sumaišykite augalinį aliejų, actą, druską ir cukrų, užvirinkite mišinį ir nedelsdami supilkite daržovių tyrę, greitai išmaišykite ir virkite 5 minutes.
Sudėkite agurkus, viską gerai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių po užvirimo.
Suberkite tarkuotą česnaką, išmaišykite, troškinkite dar 5 minutes ir išjunkite viryklę.
Sudėkite salotas į sterilizuotus ir sausus stiklainius, užsukite sterilizuotus ir sausus dangtelius, apverskite ant dangtelių ir uždenkite rankšluosčiu.

Palikite taip, kol visiškai atvės.

Tokius preparatus laikau rūsyje, sandėliuke, balkone.

Labai rekomenduoju išbandyti šį receptą, esu tikra, kad jis jums patiks ir pradėsite dažnai gaminti šį aromatingą, pikantišką ir aštrų užkandį.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


