Sekite mus Facebook'e!
Jokių pirktinių sulčių – visos mūsų pačios, kvapnios ir patikrintos! Agurkai traškūs, o padažas tiesiog suvalgomas šaukštu iki paskutinio lašo.
Ingredientai (3 stiklainiams po 1,5 l):
- Agurkai – 1 kg 900 g
- Pomidorai – 2 kg 200 g (išeiga – 2 l sulčių)
- Serbentų lapas – 1 gabalėlis stiklainyje
- Krienų lapas – 1 vnt. (padalinti į 3 stiklainius)
- Česnakas – 6 skiltelės
- Kvapieji pipirai – po 1 žirnį
- Juodieji pipirai – 3–4 žirneliai
- Paprika – neprivaloma
1 litrui pomidorų sulčių:
- Druska – 1 valgomasis šaukštas.
- Cukrus – 3–4 šaukštai. l.
- Actas 9% – 2 šaukštai.
Paruošimas:
- Agurkus nuplaukite ir 2 valandas pamirkykite šaltame vandenyje – jie taps traškūs.
- Į kiekvieną stiklainį įdėkite: serbentų lapų, krienų lapų dalies, 2 skiltelių česnako (supjaustytų), kvapiųjų pipirų ir juodųjų pipirų. Jei pageidaujate – paprikos arba aitriosios paprikos.
- Agurkus dėkite laisvai, o ne sandariai.
- Užpilkite verdančiu vandeniu iki viršaus, uždenkite dangčiais, palikite 10–15 minučių. Tada visiškai nupilkite vandenį.
- Pomidorus susmulkinkite ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
- Užvirinkite sultis, įberkite druskos, cukraus, virkite 5–7 minutes. Supilkite actą.
- Supilkite karštas sultis į stiklainius iki pat viršaus. Jei nepakanka, įpilkite verdančio vandens.
- Susukite, apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite, kol visiškai atvės.
Rezultatas – neįtikėtinai skanūs agurkai pomidorų padaže – traškūs, aromatingi ir labai apetitą keliantys. O įdaras – tarsi padažas bet kokiam patiekalui ar tiesiog užkandis!
