Sekite mus Facebook'e!
Pastaruosius trejus metus taikau metodą, kai agurkus vieną kartą perlieju šaltu vandeniu ir jie išlieka gražūs ir traškūs iki penkerių metų. Tai metodas, leidžiantis ilgai laikyti agurkus be jokių papildomų pastangų.
Vasarą ir rudenį daugelis žmonių aktyviai marinuoja agurkus, kad žiemą nereikėtų pirkti konservuotų daržovių parduotuvėse ir sutaupytų pinigų. Tačiau, nepaisant visų pastangų, agurkai gali greitai baigtis, ypač jei jie populiarūs šeimoje. Norėdami išvengti šios problemos, turėtumėte apsirūpinti didelėmis marinuotų agurkų atsargomis. Tačiau, deja, pasitaiko, kad net ir rūsiuose daržovės sugenda. Todėl verta naudoti metodą, kuris garantuoja ilgalaikį jų saugojimą.

Marinavimui reikės šių ingredientų:
- krapų – 300 g;
- česnakų – 100 g;
- juodųjų pipirų žirnelių – 50 g;
- krienų – 500 g;
- agurkų – 5 kg;
- druska – 130 g.
Agurkus kruopščiai nuplaukite, česnaką, krienus ir krapus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ant 5 litrų stiklainio dugno išdėliokite dalį žalumynų. Ant česnakų, krienų ir krapų pagalvėlės sudėkite agurkus, palikdami apie 5 cm tarpą iki viršutinio stiklainio krašto. Tada įberkite druskos ir viską užpilkite šaltu vandeniu (ne virintu). Uždarykite stiklainį dangteliu ir pastatykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Kad druska ir vanduo pasiskirstytų tolygiai, kelis kartus per dieną stiklainį apverskite. Šis būdas leidžia konservuoti agurkus nevirinant marinato, todėl procesas yra paprastas ir patogus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
