Sekite mus Facebook'e!
Netgi iš agurkų galima pagaminti skanius, tirštus ir kvapnius daržovių ikrus. Toks daržovių rinkinys yra ne tik skanus, bet ir sveikas. Gaminkite jį vakarienei ar pietums arba pasilikite žiemai.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- agurkai, 1 kg;
- paprika, svogūnas, morka ir pomidoras, po 300 g;
- pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
- česnako, 3 skiltelės;
- rafinuotas augalinis aliejus, 70 ml;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukrus, 2 šaukštai;
- juodieji pipirai pagal skonį arba 0,5 arb. šaukštelio;
- actas 9%, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas
Jei negalite gyventi be aštrumo, įberkite aitriosios paprikos pagal skonį, o šiek tiek žolelių irgi nepakenks. Pagal skonį reguliuokite druskos, cukraus ir acto kiekį.
Agurkus supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka, įberkite druskos ir palikite 30 minučių, tada sumeskite į sietelį ir leiskite gerai nuvarvėti.
Atskirai supjaustykite pomidorus, paprikas, česnaką ir morkas, naudodami mėsmalę su šiurkščiu tinkleliu.
Pomidorų tyrę sumaišykite su pomidorų pasta.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite, tada sudėkite morkas ir troškinkite, kol iškeps.
Sudėkite agurkus ir troškinkite 35 minutes ant silpnos ugnies.
Supilkite pomidorų mišinį į daržoves, įberkite druskos ir cukraus ir troškinkite 30 minučių po dangčiu.
Įberkite pipirų, česnako, išmaišykite, supilkite actą ir troškinkite 5 minutes.

Sudėkite ikrus į sterilizuotus stiklainius, užsukite sterilizuotus dangtelius, apverskite ir uždenkite rankšluosčiu, kol atvės.

Išeiga yra 2 stiklainiai po 500 g ir šiek tiek daugiau mėginių ėmimui.

Konservuotus produktus laikome rūsyje arba sandėliuke.
Tiršti, aromatingi ir labai skanūs ikrai, puikiai tinkantys sumuštiniams ir patiekiami ant šventinio stalo.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


