Sekite mus Facebook'e!
Pyragai yra neįtikėtinai naudingi mūsų organizmui. Pyragėliai padeda žmonėms atsikratyti depresijos, gauti dopamino dozę. Saldūs konditerijos gaminiai atlieka svarbią funkciją žmonijai. Žinoma, pyragaičių negalima vadinti vaistu nuo visų psichikos ligų. Tačiau kai kuriose Europos šalyse netgi taikoma terapija tortais
. Yra daug įvairių tortų – uogų, vaisių, šokoladinių, su kremu ir be kremo. Todėl kiekvienas žmogus gali išsirinkti tokį tortą, kuris jam bus priimtinesnis
. Jei mėgstate naminius tortus, verta atidžiau susipažinti su šiuo paprastu receptu.
Tortams skirto kremo ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- vanilinio cukraus – 15 g;
- cukraus – 150 g;
- miltai – 50 g;
- pieno – 600 g;
- sviestas – 180 g.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- kukurūzų krakmolo – 10 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g;
- kiaušinio baltymas – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 120 g;
- kiaušinių tryniai – 4 vnt;
- augalinis aliejus – 20 ml.
Impregnavimo ingredientai:
- baltasis šokoladas – 50 g;
- pieno – 80 ml.
Pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su vanile, klasikiniu cukrumi ir miltais. Palaipsniui dalimis supilti pieną į kiaušinių masę, maišyti plakikliu
. Ant vidutinės ugnies masę nuolat maišant sutirštinti. Perkelkite kremo pagrindą į dubenį, uždenkite celofanu, kad liestųsi paviršius. Palikite kremo pagrindą atvėsti.
Tuo tarpu paruoškite biskvitą – dubenyje sumaišykite miltus su kukurūzų krakmolu ir kepimo milteliais. Kitame dubenyje sumaišykite baltymus su druska ir cukrumi, mikseriu išplakite iki purios masės
. Į purią baltųjų masę sudėkite trynius, toliau plakite, kol komponentai visiškai susijungs. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, plakite mikseriu iki vientisos masės.
Į mišinį persijokite birius produktus, išminkykite sausainių tešlą be gumuliukų
.
20 cm skersmens kepimo formą išklokite pergamentu ir ant dugno sudėkite tešlą.
Smeigtuku išlyginkite tešlą ant paviršiaus.
40 minučių kepkite sausainius 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kol sausainiai kepa, 3-4 minutes mikseriu plakite šiltą sviestą. Palaipsniui į sviestą įmaišykite kremo pagrindą.
Išimkite sausainius iš formos, nupjaukite viršų. Biskvito viršų sutrinkite mikseriu į smulkius trupinius
. Biskvitą perpjaukite į 3 lygias dalis
.
Įmirkymui baltąjį šokoladą ištirpinkite su karštu pienu, šiuo mišiniu užpilkite kiekvieną pyragą
. Įdėkite pyragą į tešlos žiedą, tolygiai aptepkite ⅓ kremo. Panašiai surinkite tortą toliau, išdėliokite likusius tortus ir paskirstykite kremą.
Torto viršų galima papuošti kreminėmis rožėmis. Tam likusį kremą perkelkite į konditerinį maišelį ir specialiu antgaliu suformuokite rožes.
Papuoštą tortą įdėkite į šaldytuvą 1,5 valandos, geriau per naktį.
Tada tortą aptepkite likusiu kremu ir šonus apibarstykite sausainių trupiniais.
Jei norisi, tortą galima papuošti uogomis, pavyzdžiui, avietėmis. Iškepusį tortą apibarstykite cukraus pudra.
