Sekite mus Facebook'e!
Mėta yra labai prieinamos žuvys daugeliui žmonių. Miltai yra nebrangūs, tačiau skaniai paruošiami. Kai kurie pradedantys virėjai gali ginčytis dėl žuvies sultingumo ir skonio vertinimo. Kai kurie netgi mano, kad miltai yra pati sausiausia žuvis iš visų įmanomų
. Tačiau tinkamai paruošus miltus ši žuvis yra gana skani. Svarbiausia žinoti, kaip tinkamai paruošti polocką namuose. Papasakosime, kaip iškepti žuvį sultingą ir sultingą.
Iškeptos poledinės menkės ingredientai:
- Ingredientai: Polinezas – 1 kg;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 50 ml.
Kepto polido paruošimas:
Iš žuvies pašalinkite galvą, žiaunas, pelekus ir uodegą. Padarykite pjūvį išilgai pilvo ir išimkite visus vidurius, ypač kruopščiai atsikratykite juodos plėvelės.
Filė pasūdykite ir papipirinkite, lengvai įtrinkite į žuvies mėsą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite filė. Poliako paviršių patepkite augaliniu aliejumi.
Kepkite žuvį 220 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Orkaitėje įjungus grilio funkciją, žuvį galite kepti dar 5 minutes 250 laipsnių temperatūroje, kai ji visiškai iškeps. Taip filė taps auksinės spalvos ir vis dar išliks sultinga.
Poliaką galite patiekti su salotomis. Žuvis bus sultinga ir karšta, ir šalta.
