Sekite mus Facebook'e!
Kaip ir daugelis kitų patiekalų, mėsos kepsniai buvo išrasti Romos imperijoje maždaug prieš 3000 metų. Mėsos įdaro sukimo į tešlą idėja atsirado atsitiktinai. Šis gaminimo būdas tapo aktualus šimtmečiams
. Vėliau atsirado ne tik mėsos, bet ir saldžiųjų vyniotinių rūšių.
Tendencija gaminti suktinukus tapo aktuali tiesiog visur – Europoje, Azijoje ir Rytuose
. Pasidalykime Vidurinės Azijos mėsos suktinukų gaminimo būdu.
Mėsos vyniotinio ingredientai:
- Maltos mėsos – 300 g;
- svogūnai – vnt;
- morkos – vnt;
- saldžiosios paprikos – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- raudonosios paprikos – žiupsnelis;
- džiovintų bazilikų – 1 valgomasis šaukštas;
- sūris – 150 g;
- grietinė – 100 g;
- kiaušinis – vnt;
- 30×40 cm dydžio pita – 4 vnt.
Mėsos kepsnio paruošimas:
Supjaustykite svogūną stambiais kubeliais ir susmulkinkite blenderiu. Morkas sutarkuokite maža tarka
ir
kartu su svogūnu
sudėkite į
maltinukus
. Nuluptą saldžiąją papriką supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į maltinukus
.
Mišinį pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, raudonąja paprika ir džiovintais bazilikais, sumaišykite komponentus rankomis.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka
. Padažui sutepti sukurkite padažą – sumaišykite grietinę ir kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išdėliokite
pitą ant stalo, plonu sluoksniu patepkite paviršių grietinės padažu
.
Ant grietinės sluoksnio uždėkite sūrio, uždenkite antruoju pitos sluoksniu
. Ant antrosios pitos dėkite faršo iš maltos mėsos, susukite į ritinėlį su mėsos įdaru viduje.
Suktinuką dėkite ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos.
Panašiai paruoškite ir antrąjį ritinį, padėkite jį ant kepimo skardos prie pirmojo. Suktinukų paviršių aptepkite grietinės padažu
. 30-35 min. kepkite suktinukus 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Gausite sultingus ir minkštus suktinukus su sūriu ir mėsa. Rekomenduojama naudoti šviežią pitą, kad suktinukai neišsiplėstų.
