Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tešla pyragams su bet kokiu įdaru. Sėkmingas receptas: kepti arba kepti orkaitėje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai – daugelyje šalių paplitęs konditerijos kepinys. Pavyzdžiui, pyragai buvo svarbi slavų mitybos dalis. Moterys nuolat ruošdavo įvairius pyragus su kopūstų įdaru, ropių pyragus, kiaušinių pyragus ir mėsos pyragus. Taip pat buvo naudojami pyragai su saldžiais uogų ir vaisių įdarais

. Iš pradžių buvo ruošiamas vienas didelis pyragas. Tačiau dėl vyrų pirmavimo prie stalo tradicijos vaikams po valgio nieko nelikdavo. Todėl moterys pradėjo kepti porcijinius mažus pyragus

. Pasigaminkime purius ir minkštus pyragus su vištienos įdaru.

Tešlos, skirtos pyragėliams, sudedamosios dalys:

  • Pienas – 150 ml;
  • vandens – 300 ml;
  • sausos mielės – 2 šaukšteliai;
  • cukraus – 50 g;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 30 ml;
  • miltai – 700 g.

Padažo ingredientai:

  • Sviestas – 30 g;
  • miltai – 1,5 valgomojo šaukšto;
  • pieno – 200 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: vištiena – 700 g;
  • svogūnas – 250 g;
  • druska – 10 g;
  • maltų juodųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 30 ml;
  • sultinys – 70 ml.
Rekomenduojame:  Neįtikėtinai skanus: aromatingas sluoksniuotos tešlos pyragas. "Cinnabons" su cinamonu ir maskarponės kremu.

Vištienos paplotėlių paruošimas:

Į dubenį supilkite karštą vandenį ir šaltą pieną, suberkite cukrų ir 5 valgomuosius šaukštus miltų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps.

Į mielių mišinį persijokite šiek tiek miltų ir druskos ir išmaišykite

.

Toliau pilkite miltus, palaipsniui perkeldami ant stalo minkyti. Prieš tai į tešlą įpilkite augalinio aliejaus

. Kai tešla taps šiek tiek lipni, įdėkite ją į indą, uždenkite dangčiu ir palikite valandai. Tuo metu įdarui atsitiktinai supjaustykite svogūną

. Vištieną padalykite į nedidelius gabalėlius ir pertrinkite per mėsmalę. Keptuvėje augaliniame aliejuje lengvai pakepinkite svogūną

. Kartu su svogūnu, druska ir pipirais pakepinkite maltą mėsą.

Тесто для пирожков с любой начинкой.  Удачный рецепт: хоть жареные, хоть в духовке

Keptuvėje susikaupusias sultis šaukštu supilkite į atskirą indą

. Išminkykite pakilusią tešlą ir palikite ją dar 50 minučių.

Atvėsusią

maltą

mėsą ir svogūnus pertrinkite per mėsmalę

.

Тесто для пирожков с любой начинкой.  Удачный рецепт: хоть жареные, хоть в духовке

Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir išmaišykite, kepkite porą minučių. Į miltų ir sviesto mišinį supilkite pieną, sutrupinkite visus gumulėlius

. Padažą pakaitinkite, kad sutirštėtų, ir nukelkite nuo ugnies. Į keptuvę sudėkite vištienos faršą, sumaišykite su sultiniu ir likusiomis sultimis.

Rekomenduojame:  Jei norite pasigaminti ką nors naujo. Nuostabūs pietūs ar vakarienė iš įprastų maisto produktų

Į faršą supilkite padažą, sumaišykite ingredientus.

Тесто для пирожков с любой начинкой.  Удачный рецепт: хоть жареные, хоть в духовке

Dar kartą išminkykite tešlą, patepkite stalą augaliniu aliejumi ir padalykite tešlą į 20 nedidelių ritinėlių. Kiekvieną ritinėlį rankomis išminkykite į plokščius pyragėlius ir sudėkite į juos šiltą faršą. Įdarą

tešloje užkimškite

.

Тесто для пирожков с любой начинкой.  Удачный рецепт: хоть жареные, хоть в духовке

Orkaitėje kepimui skirtus paplotėlius palikite apvalius, o keptuvėje juos šiek tiek suplokite.

Palikite pyragėlius 10 min. po celofanu

. Aptepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu, sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 20 min. 170 laipsnių temperatūroje.

Тесто для пирожков с любой начинкой.  Удачный рецепт: хоть жареные, хоть в духовке

Iškepkite plokščius paplotėlius keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Тесто для пирожков с любой начинкой.  Удачный рецепт: хоть жареные, хоть в духовке

Orkaitėje kepdami gausite minkštus ir minkštus paplotėlius, o keptuvėje – traškius ir apskrudusius paplotėlius.

Тесто для пирожков с любой начинкой.  Удачный рецепт: хоть жареные, хоть в духовке

Viduje esantis įdaras nesutrupa ir ilgai išlieka sultingas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *