Sekite mus Facebook'e!
Tai viena skaniausių platformų, kurią kepu labai dažnai. Geras, įdomus, spalvingas pjaustymas – viskas, ką mėgstame! Subtilus varškės masė su aromatinga puta – puikus derinys. Paruošti nesunku, išbandykite!
Sudedamosios dalys:
Tešla:
- miltai -500 g
- šaltas sviestas – 250 g
- kepimo milteliai – 1 vnt.
- cukrus – 150 g
- tryniai – 5 vnt.
- grietinė – 100 g
- kakava – 30 g
Sūrio masė:
- fermentuoto pieno sūris – 1,2 kg
- cukrus – 200 g
- vanilinis cukrus – 1 p.
- kiaušiniai – 4 vnt.
- lydytas sviestas – 100 g
- pudingas (krakmolas) – 1 vnt. (40 g)
Baltymų masė:
- baltymai – 5 vnt.
- cukrus – 200 g
- želė – 1 valg. šaukštas (40 g) (aš turiu vyšnių)
Be to:
- vyšnios savo sultyse
Paruošimas:
Tešla:
Į miltus įdedu šaltą sviestą ir rankomis jį sutrinu į trupinius. Įberiu kepimo miltelius, cukrų ir išmaišau. Įdedu kiaušinių trynius, grietinę ir minkau vienalytę tešlą.

Tešlą padalinu į 2 lygias dalis, vieną įdedu į maišelį ir 30 minučių palaikau šaldytuve.

Į antrą tešlos dalį įberiu kakavos ir išmaišau šokoladinę tešlą, dabar ją taip pat padalinu į 2 lygias dalis. Abi dalis suvynioju į maišelį, vieną 30 minučių dedu į šaldytuvą, antrąją – į šaldiklį.

Sūrio masė:
Į sūrį įdedu cukrų, vanilinį cukrų, įmušu kiaušinius ir ištirpintą sviestą. Sutrinu iki vientisos masės trintuvu. Tada suberiu pudingą ir išmaišau mentele.

Iš šaldytuvo iškočioju lengvą tešlą į 25 x 35 cm dydžio formą. Į formą įdedu pergamentinį popierių ir tešlą, suformuodamas šonus. Rankomis nuplėšiu iš šaldytuvo ištrauktą šokoladinę tešlą ant viršaus. Taip pat sudedu vyšnias ir visą varškės masę.

Baltymų masė:
Dubenyje kiaušinių baltymus išplakite trintuvu iki šviesių putų, palaipsniui suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios putos. Tada supilkite želė ir trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Į formą supilu baltymų masę, sutarkuoju šokoladinę tešlą iš šaldiklio. Sūrio pyragą kepu iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 20 minučių.
Pjaunu ir ragauju!

