Sekite mus Facebook'e!
Yra žmonių, manančių, kad pyragai būtinai visada turi būti su įdaru. Tačiau, kaip rodo praktika, tai nebūtinai yra būtina kepimo sąlyga. Yra pyragų be įdaro, kurie tokie skanūs, kad sunku atsiplėšti.
Pavyzdžiui, dabar neretai galima rasti gardžių biskvitinių pyragų receptų. Tai pyragas, kurio pagrindu imama biskvitinė tešla – minkšta ir drėgna. Tinkamai apdirbus tokį pyragą, gaunamas puikus desertas prie arbatos
. Biskvitinis pyragas patiekiamas be visko arba su glajumi, kremu ir kitais pabarstukais. Paruoškime greitą biskvitinį pyragą patys.
Biskvitinio pyrago ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- Cukrus – 200 g;
- augalinis aliejus – 120 ml;
- Kiaušinis – 3 vnt;
- Jogurtas – 200 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- Vanilės – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- citrinos žievelės.
Biskvito paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, cukrų ir vanilę, išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į kiaušinių masę supilkite jogurtą, supilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite
. Į masę suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą.
Kepimo indą išklokite pergamentu ir sudėkite į jį tešlą
.
Tolygiai paskirstykite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Gausite puikų minkštą biskvitą. Kad atrodytų išvaizdžiau, galite jį pabarstyti cukraus pudra.
