Sekite mus Facebook'e!
Tortas – tai desertas iš minkšto biskvito ir sodraus kremo, patiekiamas per svarbias šventes. Pasaulyje yra daugiau kaip 10 000 skirtingų tortų rūšių. Garsiausiais laikomi „Napoleonas”, „Praha”, „Medovikas”, „Pieno mergaitė”. Šių tortų populiarumą lemia jų neįprastas skonis. Kiekvienas iš tortų skiriasi sudedamųjų dalių deriniu. Pavyzdžiui, „Medovik” skonis tiesiogiai susijęs su medaus plutomis, o „Praha” – su šokoladiniais biskvitiniais pyragais.
Konditeriai nuolat ieško naujų skonių derinių
.
Žinoma, kasmet vis sunkiau rasti ką nors naujo konditerijos srityje
. Atsigręžkime į naminius konditerijos gaminius, kad sukurtume ką nors unikalaus.
Mašo pyrago tešlos sudedamosios dalys:
- Kondensuotas pienas – 300 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 100 g;
- Miltai – 140 g.
Kremo ingredientai:
- Grietinė 25% – 400 g;
- Virintas sutirštintas pienas – 3 šaukštai;
- Kakava – 1 valgomasis šaukštas.
Mašos pyrago paruošimas:
Į dubenį su kondensuotu pienu supilkite druską ir raugą, įmuškite kiaušinius. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į sutirštintą pieną, ingredientus sumaišykite
. Į sutirštintą pieną suberkite miltus ir išminkykite tirštą tešlą
.
Supilkite tešlą į pergamentu išklotą
kepimo
skardą, tolygiai paskirstykite paviršių
. 15 min. kepkite pyragą 200 laipsnių temperatūroje, tada padalykite jį į 3 lygias dalis.
Kremui grietinę sumaišykite su virintu sutirštintu pienu ir kakava
. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu, paskirstykite jį vienodais sluoksniais.
Surinkite tortą iš pyragaičių ir kremo, aptepkite torto šonus.
Palikite tortą šaldytuve 2-3 valandoms.
Pasirinktinai tortą galite papuošti glajumi ir šokolado drožlėmis.
Gausite paprastą tortą, kurį ne gėda patiekti svečiams.
