Sekite mus Facebook'e!
Apie blynus sklando daug įvairių mitų ir legendų. Visos šalys turi savo plokštainio rūšis, o slavai šiuos plokštainius laiko blynais. Nors daugelis kulinarų blynų nelaiko plokštainiais. Jiems blynai yra labiau keptuvėje kepami pyragaičiai, panašūs į bulvytes. Būtent iš blynų ir kilo šiuolaikiniai ploni blyneliai. Tiesa ta, kad iš pradžių moterys neturėjo kepimo indų ploniems dideliems blynams kepti. Todėl jie išeidavo maži ir apskrudę.
Laikui bėgant, kai blynai ėmė asocijuotis su Saule, juos imta kepti kitaip.
Papasakosime, kaip kepti storus, apskrudusius blynus
.
Blynų ingredientai:
- Šiltas pienas – 300 ml;
- Šiltas vanduo – 300 ml;
- Sausos mielės – 5 g;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- Cukrus – 40 g;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- manų kruopos – 140 g;
- miltai – 300 g.
Blynų paruošimas:
Sumaišykite šiltą pieną ir vandenį, supilkite cukrų ir maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį suberkite mieles ir druską ir toliau maišykite
. Į mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir manų kruopas, išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir užminkykite šiek tiek tirštą tešlą
. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite samtį tešlos, prieš tai ją išmaišykite.
Kepkite blyną iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Po kepimo kiekvieną blyną galima patepti sviestu. Blynai būna stori ir sotūs.
