Sekite mus Facebook'e!
Atviri mėsos paplotėliai – tai sotus ir aromatingas patiekalas, kuriame dera minkšta tešla ir sultingas mėsos įdaras, o atviras viršus išlieka vizualiai patrauklus. Dėl tokio kepimo būdo įdaras nesislepia viduje, o kepa tiesiai ant paviršiaus, suformuodamas rausvą, apetitą žadinančią plutelę.
Atviri pyragėliai dažnai gaminami iš maltos jautienos, kiaulienos ar vištienos, kartais pridedant svogūnų, žolelių, prieskonių ir net daržovių, kad skonis būtų įvairesnis
.
Šį patiekalą patogu patiekti ir kaip kasdienį valgį, ir kaip skanėstą prie arbatos, jis gerai atrodo ant stalo ir patinka tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.
Sudedamosios dalys:
- Pienas – 200 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Mielės – 7 g;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 3 valg;
- Miltai – 400 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: malta mėsa – 350 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- saldžioji paprika – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sūris – 100 g.
Atvirų mėsos pyragų paruošimas:
Į šiltą pieną supilkite druską, cukrų ir mieles, įmuškite kiaušinio baltymą ir išmaišykite. Į pieną supilkite miltus ir užminkykite elastingą minkštą tešlą, palikite ją 20 min. po celofanu. Į maltą
mėsą suberkite smulkia tarka sutarkuotą svogūną, įberkite saldžiųjų pipirų ir druskos, suformuokite nedidelius gumuliukus
.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į tiek dalių, kiek bus maltos mėsos suktinukų.
Suformuokite tešlos suktinukus ir sudėkite juos į augaliniu aliejumi pateptą kepimo formą, uždenkite maistine plėvele.
15 minučių palikite suktinukus formoje
. Tada kiekviename suktinuke pirštais padarykite duobutę
.
Į duobutes sudėkite maltos mėsos suktinukus, šiek tiek prispauskite.
Tešlą patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite paplotėlius 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Paruoštus paplotėlius apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje dar 5 minutes.
Pyragėliai yra gardžiai pagardinti mėsos su sūriu paplotėliai.
Tai greitas ir paprastas patiekalas, kuriuo galima pakeisti čeburekus ir beliašus.
