Sekite mus Facebook'e!
Manoma, kad gruziniškas sriubas paruošti gana sunku, tačiau taip nėra. Iš paprastų pupelių skardinės nesunkiai paruošite tikrą sodrų sheshamadi: sriubą, kurią daugelis renkasi už bet kokią mėsą.
Sriubai reikia 800 gramų konservuotų raudonųjų pupelių, 200 gramų svogūnų, 350 gramų bulvių, 4 skiltelių česnako, 30 gramų sviesto, 2 šaukštų augalinio aliejaus, tiek pat pomidorų pastos, 800 mililitrų vandens, 15 gramų šviežios kalendros, šaukštelis apynių-suneli, tiek pat raudonų dribsnių čili pipirų, pusę šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir 2 arbatinius šaukštelius druskos.
Storasienėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir įpilkite į jį sviesto, pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki skaidrumo.
Tada į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir įpilkite vandens. Išmaišykite, užvirkite ir virkite po dangčiu 15 minučių ant silpnos ugnies. Tada supilkite raudonąsias pupeles iš skardinės į keptuvę kartu su sultimis.
Ten pat dedame pomidorų pastos, pabarstome čili dribsniais, juodaisiais pipirais, suneli apyniais. Išmaišykite, užvirinkite ir virkite vos 10 minučių ant silpnos ugnies. Paskutinis prisilietimas: pabarstykite Sheshamadi susmulkinta kalendra ir česnaku, dalį sriubos sutrinkite ir galite supilti į dubenėlius.
Sheshamadi būtinai patiekite karštą ir su šviežia duona.
