Sekite mus Facebook'e!
Dar vienas puikus, vasariškas salotų receptas, kurį nesunku pagaminti, o skonis – fantastiškas. Puikiai tinka jaukiems vakarėliams su draugais!
Šešioms salotų porcijoms reikės:
- 70 g vyšninių pomidorų
- 2–3 persikų, kurie supjaustyti skiltelėmis
- 140 g vyšnių (nepamirškite išimti kauliukus!)
- 230 g kambario temperatūros burata sūrio
- 15 g skrudintų moliūgų sėklų (tiks ir patinkantys riešutai)
Padažui:
- 100 g alyvuogių aliejaus
- 50 g balzamiko acto
- 1 arbatinio šaukštelio medaus
- ½ svogūno, susmulkinto
- 1 skiltelės susmulkinto česnako
- 1 arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
- Saujelės susmulkintų bazilikų
- Žiupsnelio raudonėlio
- Žiupsnelio krapų
- Žiupsnelio čiobrelio
- Paprikos miltelių, druskos, pipirų
Eiga – be galo paprasta. Sudėkite padažo ingredientus į stiklainiuką (ar kitą uždarą indelį) ir plakite, kol masė pasidarys vientisa. Paragaukite – gal trūksta šiek tiek druskos ar pipirų? Įdėkite pagal skonį.
Į lėkštę sudėkite pomidoriukus perpjautus per pusę, vyšnias ir persikų skilteles. Per vidurį sudėkite burata sūrį ir visas salotas užpilkite padažu. Pabarstykite moliūgų sėklomis. Salotas valgykite vienas arba šalia pasiskrudinkite duonelės. Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
