Sekite mus Facebook'e!
Pietryčių Azijos skonis ir lietuviškų sezoninių daržovių dvelksmas – taip galime įvardinti šį patiekalą, kuris jau užkariavo meniu.lt komandos širdis. Tikimės, jog išbandę šį receptą taip jausitės ir jūs.
Keturioms porcijoms reikės:
- 250 g ryžių makaronų
- 2 arbatinių šaukštelių kokosų aliejaus
- 1 smulkinto svogūno
- 2 nedidelių cukinijų, supjaustytų kubeliais
- 1 skardinė konservuotų kukurūzų
- 2 skiltelių česnako
- 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero
- 2–3 šaukštelių raudono kario pastos
- Skardinės kokosų pieno
- 1 arbatinio šaukštelio žuvies padažo
- 2 arbatinių šaukštelių medaus
- Pusės citrinos sulčių ir žievelės
- Saujelės baziliko arba kalendros (susmulkintos)
- Chalapos paprikos arba svogūnų laiškų papuošimui
Eiga:
Pirmasis žingsnis – išvirkite ryžių makaronus pagal instrukcijas, kurios nurodytos ant pakelio. Vėliau – keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir ant jo pačirškinkite svogūną, kol švelniai pagels. Sudėkite cukiniją, kukurūzus, česnaką ir imbierą – kepkite maždaug 5 min, kol daržovės pradės minkštėti.
Į daržoves įdėkite raudonojo kario pastą ir pamaišykite maždaug minutę. Galiausiai – įpilkite kokosų pieną, žuvies padažą ir medų. Jei manote, jog masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Patiekalą patroškinkite 5 min ir išjunkite viryklę.
Galiausiai, į jau pagamintą patiekalą įpilkite citrinos sulčių, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, kalendrą/ baziliką ir ryžių makaronus. Papuoškite pasmulkintais svogūnų laiškais arba chalapos paprika. Skanaus!
