Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Karis su ryžių makaronais ir sezoninėmis daržovėmis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pietryčių Azijos skonis ir lietuviškų sezoninių daržovių dvelksmas – taip galime įvardinti šį patiekalą, kuris jau užkariavo meniu.lt komandos širdis. Tikimės, jog išbandę šį receptą taip jausitės ir jūs.

Keturioms porcijoms reikės:

  • 250 g ryžių makaronų
  • 2 arbatinių šaukštelių kokosų aliejaus
  • 1 smulkinto svogūno
  • 2 nedidelių cukinijų, supjaustytų kubeliais
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero
  • 2–3 šaukštelių raudono kario pastos
  • Skardinės kokosų pieno
  • 1 arbatinio šaukštelio žuvies padažo
  • 2 arbatinių šaukštelių medaus
  • Pusės citrinos sulčių ir žievelės
  • Saujelės baziliko arba kalendros (susmulkintos)
  • Chalapos paprikos arba svogūnų laiškų papuošimui

Eiga:

Pirmasis žingsnis – išvirkite ryžių makaronus pagal instrukcijas, kurios nurodytos ant pakelio. Vėliau – keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir ant jo pačirškinkite svogūną, kol švelniai pagels. Sudėkite cukiniją, kukurūzus, česnaką ir imbierą – kepkite maždaug 5 min, kol daržovės pradės minkštėti.

Į daržoves įdėkite raudonojo kario pastą ir pamaišykite maždaug minutę. Galiausiai – įpilkite kokosų pieną, žuvies padažą ir medų. Jei manote, jog masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Patiekalą patroškinkite 5 min ir išjunkite viryklę.

Rekomenduojame:  Kokie skanūs ir erdvūs jie yra. Virtos varenikės su varške: taip jas gamindavo mano močiutė

Galiausiai, į jau pagamintą patiekalą įpilkite citrinos sulčių, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, kalendrą/ baziliką ir ryžių makaronus. Papuoškite pasmulkintais svogūnų laiškais arba chalapos paprika. Skanaus!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.