Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškūs bulviniai blynai griliuje: netikėtas receptas vasaros gardėsiui

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulviniai blynai daugeliui pažįstami iš vaikystės – kepti keptuvėje, su grietine ar spirgučių padažu. Tačiau ar kada bandėte juos gaminti… ant grilio? Šiandien siūlome išties originalų ir vasariškai gaivų požiūrį į šį lietuvišką patiekalą. Bulviniai blynai griliuje – tai ne tik išskirtinis skonis, bet ir sveikesnė bei modernesnė versija mėgstamo recepto.

Grilio ruošimo būdas ne tik suteikia patiekalui malonų dūmo prieskonį, bet ir leidžia išvengti perteklinio aliejaus – būtent to, kas dažnai verčia tradicinius bulvinius blynus jaustis „sunkiais“. Kepimas ant grilio leidžia blynams išlikti traškiems iš išorės ir švelniems viduje, o tuo pačiu – išsaugoti natūralų bulvių skonį. Be to, gaminimas lauke – tai būdas sukurti šventę paprastą vasaros vakarą ir nustebinti svečius neįprastu sprendimu.

Tobulo tešlos balanso paslaptys

Kad bulviniai blynai ant grilio pavyktų puikiai, svarbiausia – tinkamai paruošta tešla. Rekomenduojama naudoti krakmolingas, miltingas bulves – jos geriau laiko formą ir blynai nesubyra. Taip pat labai svarbu gerai nusunkti tarkuotas bulves – perteklinis skystis neleidžia blynui išlaikyti formos kepant ant grotelių. Kiaušinis, šaukštas ar du miltų ir žiupsnis krakmolo – priedai, kurie sutvirtins masę. Prieskoniai turėtų būti minimalūs – druska, pipirai, o jei norisi šiek tiek gaivumo – smulkintas svogūnas, česnakas ar šviežios žolelės.

Rekomenduojame:  Tai pats skaniausias pyragas, kokį kada nors valgiau. Paprastas receptas, kurio įdaras yra jūsų virtuvėje

Grilio paruošimas ir kepimo būdas

Prieš kepant bulvinius blynus, grilio groteles būtina labai gerai įkaitinti – taip blynas neprilips ir tolygiai apskrus. Jei naudojate anglinį grilį – palaukite, kol anglys bus pasidengusios baltu pelenų sluoksniu. Kepimo paviršių galima patepti nedideliu kiekiu aliejaus, o pačius blynus – formuoti šaukštu ant specialios grilio plokštelės arba tiesiogiai ant grotelių, jei tešla pakankamai standi. Svarbiausia – kantrybė. Kepkite ant vidutinės kaitros, po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus ir taps traškūs.

Įdomios variacijos – nuo sūrio iki cukinijos

Jei norite šiam klasikiniam receptui suteikti naujų skonių – išbandykite variacijas. Į bulvių tešlą galite įmaišyti šiek tiek tarkuoto sūrio – pavyzdžiui, fermentinio ar net parmezano, kuris kepant sukuria sūrio plutelę. Norint lengvesnio skonio, galima dalį bulvių pakeisti tarkuota cukinija (tik ją taip pat būtina nusunkti). Norite šiek tiek pikantiškumo? Įdėkite žiupsnį rūkytos paprikos miltelių ar smulkintų džiovintų pomidorų. Šios variacijos puikiai tiks tiek vegetariškam stalui, tiek šalia mėsos patiekalų.

Rekomenduojame:  Skaniausios karališkos bulvės!

Patiekimas: nuo klasikos iki modernių sprendimų

Tradiciškai bulviniai blynai patiekiami su grietine, tačiau prie grilio versijos tinka ir modernesni pagardai. Pavyzdžiui, jogurtinis padažas su krapais ir česnaku, avokado piurė su citrina, ar net šviežių pomidorų salsa. Norite įspūdingo įspūdžio? Patiekite blynus su rūkytos lašišos juostelėmis, šaukšteliu ikrų ir šviežiais žalumynais – tai taps vasaros vakarienės žvaigžde. Taip pat galite iš jų formuoti mažus užkandžius – mini blyneliai su įdaru viduje puikiai tinka piknikams ar grilio vakarėliams.

Receptas: bulviniai blynai griliuje

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 2 valg. šaukštai kvietinių miltų
  • 1 valg. šaukštas bulvių krakmolo
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • (nebūtina) tarkuoto fermentinio sūrio, cukinijos, česnako ar žolelių
  • Alyvuogių aliejaus grotelių patepimui

Gaminimo eiga:

  1. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves bei svogūną.
  2. Gerai nusunkite per marlę ar tankų sietelį, kad pašalintumėte skystį.
  3. Įmaišykite kiaušinį, miltus, krakmolą ir prieskonius. Jei naudojate papildomus ingredientus – sumaišykite dabar.
  4. Įkaitinkite grilį ir patepkite groteles ar plokštelę aliejumi.
  5. Šaukštu formuokite nedidelius blynelius, kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  6. Patiekite su pasirinktu padažu arba naudokite kaip pagrindą kūrybingoms užkandžių idėjoms.
Rekomenduojame:  Pagal šį receptą užsikabinau už skumbrės. Ačiū kaimynui už idėją

Norite daugiau tokių vasaros receptų? Sekite mūsų naujienas – čia rasite idėjų, kurios nustebins ne tik jūsų skonio receptorius, bet ir svečius prie grilio!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.