Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausia elastinga tešla koldūnams 3:1. Receptas be svarstyklių, lengvai įsimenamas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Koldūnai jau seniai užėmė svarbią vietą kiekvieno NVS šalių gyventojo širdyje. Tai skanus ir sotus patiekalas, kuris ruošiamas kuo paprasčiau. Vyresnio amžiaus žmonėms koldūnai asocijuojasi ir su nostalgija vaikystei. Paprastai formuojant koldūnus virtuvėje susirinkdavo visa šeima. Kažkas užminkydavo tešlą, paruošdavo maltą mėsą, į tešlą įdėdavo įdaro.

Naminiai koldūnai visada būna skanesni už pirktinius. Tikriausiai svarbus mėsos ir tešlos santykis. Naminiuose koldūnuose yra daugiau įdaro nei parduotuvės gaminyje.

Pasigaminkime savo naminių koldūnų

.

Koldūnų ingredientai:

  • Miltai – 600 g;
  • kiaušinis – vnt;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – šaukštelis;
  • kiauliena – 500 g;
  • lašinių – 100 g;
  • svogūnas – 200 g;
  • šalto vandens – 70 ml.

Koldūnų paruošimas:

Išmaišykite miltus su puse arbatinio šaukštelio druskos. Į 200 ml stiklinę įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų. Stiklinę su kiaušiniu ir aliejumi iki kraštų užpilkite šiltu vandeniu, supilkite miltus

. Sudedamąsias dalis suberkite į gumulą ir ant švaraus stalo minkykite 5 minutes. Palikite tešlą po dangčiu valandai

Rekomenduojame:  Man patinka šis krabų suktinukas. Skanus naujametinis užkandis per 5 minutes

. Tuo metu mėsmale susmulkinkite kiaulieną, lašinius ir svogūną, sumaišykite.

Лучшее эластичное тесто для пельменей 3 к 1. Рецепт без весов, легко запомнить

Į maltą mėsą supilkite vandenį, įberkite druskos ir išmaišykite.

Лучшее эластичное тесто для пельменей 3 к 1. Рецепт без весов, легко запомнить

Atskirkite nedideles tešlos dalis ir iškočiokite plonu sluoksniu.

Tešlą galite iš anksto padalyti į mažus ritinėlius, kad prieš iškočiojant ji geriau pailsėtų.

Stalą ir koldūnų keptuvę pabarstykite miltais ir uždėkite ant jų tešlos sluoksnį. Į

koldūnų keptuvės įdubas

sudėkite

įdarą.

Лучшее эластичное тесто для пельменей 3 к 1. Рецепт без весов, легко запомнить

Iškočiokite antrą tešlos sluoksnį ir uždenkite jį įdaru. Koldūnų keptuvę iškočiokite kočėlu, kiekvieną koldūną atskirdami nuo bendro sluoksnio.

Лучшее эластичное тесто для пельменей 3 к 1. Рецепт без весов, легко запомнить

Naminius koldūnus galima padėti į šaldiklį, kai kuriuos galima iš karto išvirti.

Лучшее эластичное тесто для пельменей 3 к 1. Рецепт без весов, легко запомнить

Kepant rekomenduojama naudoti svogūnus, lauro lapą ir mėgstamus prieskonius, išeina puiki soti vakarienė.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *