Sekite mus Facebook'e!
Paprastai kremas gaminamas iš pieno arba grietinėlės, kiaušinių, cukraus ir miltų arba krakmolo. Jis yra švelnios, purios tekstūros ir malonaus skonio. Daugelis žmonių mano, kad kremas, ypač keptas bandelėse, yra kenksmingas organizmui. Tačiau varškėje yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, A, C, D, E, B grupės vitaminų, mineralinių medžiagų – kalcio, kalio, magnio, geležies, taip pat baltymų ir riebalų. Šios medžiagos būtinos sveikatai palaikyti ir normaliai organizmo veiklai.
Reikėtų nepamiršti, kad kremas yra gana kaloringas produktas. Todėl jo vartojant dideliais kiekiais gali padidėti svoris
. Pasistenkime nepersistengti su kreminėmis bandelėmis, pasigaminkime šį desertą prie arbatos.
Tešlos, skirtos bandelėms „Lakomka”, ingredientai:
- pienas – 120 g;
- cukraus – 150 g;
- šviežios mielės – 15 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sviestas – 60 g;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- vanilės – žiupsnelis;
- miltai – 450 g.
Kremo ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 80 g;
- krakmolo – 50 g;
- pienas – 400 g;
- sviesto – 80 g;
- vanilės – žiupsnelis.
Keksiukų „Lakomka” paruošimas:
Į dubenį su šiltu pienu įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite mieles, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite vanilę, druską ir vėl išmaišykite
. Į pieno mišinį dalimis suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Kai tešla suformuos rutulį, minkykite ją ant miltais pabarstyto stalo 7 minutes.
Tešla turi būti minkšta ir nelipni.
Tešlą patepkite augaliniu aliejumi ir palikite ją valandai po maistine plėvele ir celofanu.
Būtinai plėvelėje padarykite skylutę.
Kremui puode sumaišykite kiaušinį su cukrumi ir krakmolu. Į mišinį supilkite pieną, sutirštinkite ir virkite ant vidutinės ugnies.
Nepamirškite nuolat maišyti mišinio.
Užvirus, dar 30 sekundžių pavirkite kremo pagrindą. Tada į mišinį įberkite vanilės ir išmaišykite. Uždenkite pagrindą maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į nedidelius ritinėlius
.
Juos palikite po celofanu ir po vieną suvyniokite kočėlu į tortilijas
. Tortilijas perlenkite per pusę ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Uždenkite ruošinius rankšluosčiu ir palikite 20-30 min.
Kiekvieną ruošinį
aptepkite
kiaušiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 min.
Išplakite grietinėlės pagrindą, į jį sudėkite minkštą sviestą. Išplakite ingredientus kartu, kad
gautųsi
kremas.
Padarykite kišenėles ruošiniuose
.
Į konditerinį maišelį įdėkite kremo ir pripildykite juo bandelių kišenėles.
Rezultatas – gardžios kreminės bandelės „Lakomka”.
Jei norite, galite jas papuošti cukraus pudra ir migdolų žiedlapiais.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
