Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Chačapuri iš sluoksniuotos tešlos su sūriu. Kaip pasigaminti gruzinišką Penovani

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Penovani – tai chačapuri vatruška, nacionalinis gruzinų virtuvės patiekalas. Vatruška – tai per pusę perlenktas ir sūriu įdarytas sluoksniuotos tešlos pyragas. Penovani dažniausiai įdarytas suluguni arba suluguni ir Imeretijos sūrio mišiniu

. Penovani forma primena laivelį arba voką, o viduje yra karštas lydytas įdaras. Penovani paprastai patiekiamas karštas

. Khachapuri istorija siekia kelis šimtmečius. Manoma, kad khachapuri buvo išrasti kalnuotuose šalies regionuose, kur visada buvo gausu sūrio ir pieno.

Išsikepkime naminį Penovani savo virtuvėje

.

Ingredientai: 1:

  • Reikės: sluoksniuotos tešlos – 500 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • suluguni – 200 g;
  • kietasis sūris – 200 g.

Paruošimas:

Sumaišykite su kiaušiniu.

Хачапури из слоеного теста с сыром. Как приготовить грузинские Пеновани

Sluoksniuotą tešlą iškočiojame plonesniu

sluoksniu. Sluoksnį padalijame į 6 kvadratėlius, į kuriuos dedame sūrių įdarą. Sūrį uždarome tešlos viduje, sulenkdami ją į trikampio formą.

Хачапури из слоеного теста с сыром. Как приготовить грузинские Пеновани

Kraštus užspauskite trupučiu vandens.

Хачапури из слоеного теста с сыром. Как приготовить грузинские Пеновани

Dėkite Penovani ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos

, kiekvieną Penovani

pradurkite

šakute, aptepkite kiaušiniu.

Хачапури из слоеного теста с сыром. Как приготовить грузинские Пеновани

Kepkite gaminį 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Хачапури из слоеного теста с сыром. Как приготовить грузинские Пеновани

Rezultatas – skanus gruziniškas pyragas Penovani.

Žinoma, šį pyragą sunku pavadinti originaliu, tačiau tai geras būdas išmokti gaminti naujos rūšies kepinius šeimai.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *