Sekite mus Facebook'e!
Penovani – tai chačapuri vatruška, nacionalinis gruzinų virtuvės patiekalas. Vatruška – tai per pusę perlenktas ir sūriu įdarytas sluoksniuotos tešlos pyragas. Penovani dažniausiai įdarytas suluguni arba suluguni ir Imeretijos sūrio mišiniu
. Penovani forma primena laivelį arba voką, o viduje yra karštas lydytas įdaras. Penovani paprastai patiekiamas karštas
. Khachapuri istorija siekia kelis šimtmečius. Manoma, kad khachapuri buvo išrasti kalnuotuose šalies regionuose, kur visada buvo gausu sūrio ir pieno.
Išsikepkime naminį Penovani savo virtuvėje
.
Ingredientai: 1:
- Reikės: sluoksniuotos tešlos – 500 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- suluguni – 200 g;
- kietasis sūris – 200 g.
Paruošimas:
Sumaišykite su kiaušiniu.
Sluoksniuotą tešlą iškočiojame plonesniu
sluoksniu. Sluoksnį padalijame į 6 kvadratėlius, į kuriuos dedame sūrių įdarą. Sūrį uždarome tešlos viduje, sulenkdami ją į trikampio formą.
Kraštus užspauskite trupučiu vandens.
Dėkite Penovani ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos
, kiekvieną Penovani
pradurkite
šakute, aptepkite kiaušiniu.
Kepkite gaminį 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Rezultatas – skanus gruziniškas pyragas Penovani.
Žinoma, šį pyragą sunku pavadinti originaliu, tačiau tai geras būdas išmokti gaminti naujos rūšies kepinius šeimai.
