Sekite mus Facebook'e!
Ingredientai:
1,6 kg kiaulienos mentės
0,3 kg nugaros riebalų
250 ml vandens
300 g pistacijų
1 valgomasis šaukštas maltos paprikos
1/3 šaukštelio maltų aitriųjų pipirų
10 g/kg nitritinės druskos
8g/kg valgomosios druskos
Atlaisvinau mentelę ant 3 mm grotelių, įpyliau vandens, druskos ir įdėjau į šaldytuvą trims dienoms subręsti.
Po trijų dienų įdėjau pipirų, gerai išminkiau ir dar kartą permečiau per mėsmalę.
Pistacijas nulupau, 10 minučių pamerkiau į verdantį vandenį ir nulupau.
Nugaros riebalai buvo supjaustyti gabalėliais, cm po cm ir nuplikyti verdančiu vandeniu.
Sumaišyti visus ingredientus.
Į poliamidinį apvalkalą prikimšau faršo, išdrėkinau, vieno galo „neužtempiau“ ir pakabinau kitą dieną pakabintą šaldytuve.
Kitą dieną surišau kitą galą ir nusiunčiau į rūkyklą.
Kodėl į rūkyklą? Taip, nes mano orkaitė prastai reguliuojama)))
3 valandas laikiau 50C temperatūroje, tada pakėliau temperatūrą iki 88C ir dar
2 valandas. Šaltame vandenyje apie 15 minučių Dedame į šaldytuvą iki kitos dienos.
Gražiai išėjo.
Ant pjūvio yra blizgesio.
Su saldžia arbata pusryčiams – viskas!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
