Sekite mus Facebook'e!
Mano močiutė juos dažnai gamindavo. Vaikystės skonis!

Ingredientai :
-500 ml pieno
-2 valg. š. grietinės
-30 g sviesto -200
ml saulėgrąžų aliejaus
-2 valg. š. cukraus
-1 arb. š. druskos
-10 g mielių
-1 kg miltų
Paruošimas :
1. Į stiklinę įpilkite 1/3 vandens, įberkite šiek tiek cukraus , suberkite mieles, uždenkite lėkštute. Mielės turi pakilti iki dangtelio.
2. Minkykite tešlą, suberdami visus ingredientus ir mieles.
3. Uždenkite tešlą rankšluosčiu, paminkykite, kai pakils, ir taip pakartokite 3 kartus. Tešla taip turėtų pastovėti apie 2 valandas.
4. Iškočiokite sluoksnį į 1–1,5 cm storio, supjaustykite kvadratėliais, uždenkite rankšluosčiu. Jie turėtų taip gulėti apie 20 minučių – ne daugiau, ne mažiau.
5. Kepkite verdančiame augaliniame aliejuje.
Mėgaukitės maistu!
