Ingredientai:
Vištienos filė – 1 vnt.
Sluoksniuota tešla – 200 gr.
Grybai – 300 gr.
Grietinėlė – 80 ml.
Svogūnai – 1 vnt.
Šparaginės pupelės – sauja
Sojų padažas – 2 šaukštai.
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Druska ir malti pipirai pagal skonį
Prieskoniai: raudonėlis 0,5 arb. ir čiobrelių 0,5 a.š.
Vištienos trynys – 1 vnt. (bandymui)
Paruošimas:
Sluoksniuotą tešlą galite pasigaminti namuose arba nusipirkti šaldytą parduotuvėje. Jei verdame iš šaldytos tešlos, tai pirmiausia ją atitirpinkite.
1. Vištienos filė nuplaukite, supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
Grybus supjaustome kubeliais, patiekalui galite naudoti bet kokius, bet aromatingiausi yra miško grybai.
Svogūną smulkiai supjaustykite.
2. Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, tada sudėkite vištienos filė, o po 2-3 minučių – grybus. Kepkite 3 minutes. Įpilkite sojos padažo, grietinėlės ir nedidelį kiekį šparaginių pupelių. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
3. Išvirtą filė su grybais dėkite į karščiui atsparią formą. Tešlą iškočiokite iki formos dydžio ir uždenkite ant viršaus, tvirtai pritvirtindami tešlą aplink kraštus. Sutepkite tryniu ir padarykite nedidelį pjūvį viduryje.
4. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol tešla taps auksinės spalvos.
Gero apetito!!!