Sekite mus Facebook'e!
Kiaušiniai yra produktas, kuriame yra daug maistinių medžiagų. Juose yra baltymų, riebalų, vitaminų D, B12, A, E, K, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, cinkas ir selenas. Kiaušiniai
gali turėti teigiamą poveikį žmogaus sveikatai, įskaitant gebėjimą gerinti raumenų funkciją, nervų sistemą, stiprinti imunitetą
. Tačiau nepamirškite, kad dėl per didelio kiaušinių vartojimo gali padidėti cholesterolio kiekis kraujyje. Kiaušiniai
dažniausiai naudojami kiaušinienei, omletui ir kitiems panašiems patiekalams gaminti. Verta pabandyti pasigaminti skanių salotų su kiaušiniais.
Kiaušinių salotų ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- bagetė – 1 vnt;
- alyvuogių aliejaus;
- salieras – 1 stiebas;
- krapų – saujelė;
- Dižono garstyčių grūdeliais – 1 šaukštelis;
- Dižono garstyčių – 1/2 šaukštelio;
- majonezas;
- druskos – žiupsnelis.
Kiaušinių salotų paruošimas:
Bagetę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiekvieną bagetės riekelę patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. 250 laipsnių temperatūros orkaitėje bagetės riekeles kepkite apie 5 minutes. Tuo metu nulupkite kiaušinius, išspauskite juos per triukšmautoją į salotinę
. Kiaušinius pasūdykite ir pagardinkite pipirais, supilkite į juos smulkintus salierus ir krapus. Salotas pagardinkite Dižono garstyčiomis grūdeliais ir klasikinėmis garstyčiomis, taip pat majonezu, sumaišykite.
Belieka tik uždėti kiaušinių salotas ant bagetės riekelių.
Gaunasi neįprastas patiekalas užkandis šventiniam stalui.
