Sekite mus Facebook'e!
Koldūnai yra nepaprastai skanus ir gana lengvai paruošiamas patiekalas, užimantis didžiulę vietą daugelyje pasaulio virtuvių. Koldūnų akcentas – juos galima paruošti su beveik bet kokiu įdaru: bulvių, kopūstų, vyšnių, varškės…
Tešla:
100 ml gazuoto mineralinio vandens;
100 g grietinės;
1 kiaušinis;
miltai – kiek reikės tešlos (apie 4 stiklines);
1/2 šaukštelio. metų
Įdaras (pusei tešlos porcijos):
250 g varškės;
1 trynio;
1 valgomasis šaukštas. l. Sachara;
1 valgomasis šaukštas. l. jaukas be čiuožyklos.
Nebijokite dėti manų kruopų, jų visai nepastebėsite. Tačiau įdaras bus malonios konsistencijos ir nenutekės.
Virimo būdas:
1. Pirmiausia, kad manų kruopos šiek tiek išbrinktų, paruoškite įdarą, sumaišydami visus ingredientus.
2. Paruoškite tešlą. Stenkitės stebėti miltų kiekį. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
3. Leiskite tešlai pailsėti 10-15 minučių ir pradėkite gaminti kukulius.
Išvirkite juos pasūdytame vandenyje, aptepkite sviestu ir patiekite su grietine. Paprastas ir skanus patiekalas paruoštas!

Vos vieną kartą pagaminę koldūnus pagal šį receptą, tikrai norėsite juos išbandyti dar kartą. Ir nenuostabu: jie pasirodo lengvi, sultingi ir erdvūs. O svarbiausia, kad tešla būtų elastinga ir neplyšta! Būtinai pasidalinkite šiuo nuostabiu receptu su draugais.
Gero apetito!
