Sekite mus Facebook'e!
Įvairių tautų kultūroje salotos buvo šventės ir gausos simbolis, o jų receptai buvo perduodami iš kartos į kartą. Dabar internete nesunku rasti tiek daržovių, tiek žaliųjų, mėsos, graikiškų ir vaisių salotų
. Daugelis jų yra ne tik skanios ir gaivios, bet ir naudingos organizmui. Tokius patiekalus įtraukę į savo racioną, teigiamai paveiksite savo sveikatą
. Šiandien papasakosime apie šviežių žaliųjų salotų receptą.
Ingredientai: 1:
- kopūstai – pusė žiedinio kopūsto;
- krapų – ryšulėlis;
- petražolių – saujelė;
- agurkas – vnt;
- konservuotų kukurūzų – 300 g;
- kiaušiniai – 4 vnt.
Padažo ingredientai:
- Kiaušinių milteliai: 1 kiaušinio tryniai – 2 vnt;
- grietinė – 5 šaukštai. litrai;
- garstyčių – 1 valg;
- druskos.
Paruošimas:
Pusę jauno žiedinio kopūsto plonai susmulkinkite. Perkelkite pjaustinį į gilią salotinę. Kadangi kopūstas jaunas, jo nereikia grūsti rankomis ar nupjauti storų pagrindų
. Petražolių ryšulėliai ir krapai smulkiai supjaustomi
.
Žalieji svogūnai būtinai turi būti jauni, baltojoje svogūno plunksnos dalyje yra daug naudingų medžiagų, todėl jos nepašalinkite. Svogūnai supjaustomi mažais žiedais.
Naudinga! Kad būtų geriausiai virškinami, žalieji svogūnai paprastai vartojami su riebiosiomis rūgštimis. Šaldytuve svogūnus galima laikyti pusantros savaitės, o kambario temperatūroje – tik 3-4 dienas. Tuo pačiu metu plunksnos neturėtų lūžti.
Dabar daržovių skustuku nuvalykite agurką nuo odelės, supjaustykite šiaudeliais ir nusiųskite prie kitų komponentų. Virtus kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Baltymus supjaustykite šiaudeliais ir nusiųskite į salotinę. Čia supilkite 300 g konservuotų kukurūzų. Išmaišykite.
Dabar paruoškite aštrų padažą, kuris bus salotų akcentas.
Sudėkite trynius į gilų indą ir išmaišykite juos šakute. Įpilkite 5 valgomuosius šaukštus grietinės ir garstyčių. Pasūdykite ir išmaišykite iki vientisos masės.
Padažas paruoštas.
Padažu pagardinkite salotas ir patiekite.
Jei norite sumažinti padažo kaloringumą, vištienos kiaušinius pakeiskite putpelių kiaušiniais arba padažui naudokite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis.
Gero apetito!
