Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Neįtikėtinai skanūs koldūnai su varške. Paprasčiausias tešlos receptas: verdantis vanduo, be kiaušinių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Koldūnų istorija siekia kelis šimtmečius. Šis patiekalas buvo žinomas dar senovės Rusijoje.

Vareniki

buvo laikomi šventiniu patiekalu ir buvo ruošiami ypatingomis progomis

. Vareniki buvo tešlos maišeliai su įdaru viduje. Įdaras galėjo būti įvairus: nuo varškės ir uogų iki mėsos ir daržovių.

Laikui bėgant koldūnai tapo prieinamesni ir pradėti gaminti ne tik per šventes, bet ir paprastomis dienomis. Jie tapo vienu populiariausių valstiečių ir žemdirbių patiekalų

. Šiandien koldūnai tebėra daugelio žmonių mėgstamas patiekalas. Jie ruošiami su įvairiais įdarais, gali būti ir saldūs, ir sūrūs.

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 450 g;
  • Verdančio vandens – 250 ml;
  • Druska – 1,5 šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 3 valg;
  • 9% varškės – 700 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Sviestas – 50 g.

Koldūnų su varške paruošimas:

Į dubenį su miltais ir šaukštu druskos supilkite verdantį vandenį ir užminkykite tešlą, suformuokite ją mentele. Palaipsniui į tešlą supilkite augalinį aliejų, pradėkite minkyti rankomis

. Tešlą minkykite ant stalo apie 5 minutes, gaukite vientisą gumulą. Palikite tešlą po celofanu 20 minučių.

Rekomenduojame:  Paprasta ir skanu: traškūs sausainiai!

Įdarui dubenyje sumaišykite cukrų su kiaušiniu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Kiaušinių masę supilkite į varškę ir išmaišykite

. Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną dalį didesnę už kitą. Didesnę dalį iškočiokite į ryšulėlį, padalykite į mažus gabalėlius.

Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną apvalų pyragą. Į kiekvieną plokštainį dėkite po šaukštą varškės ir užspauskite įdarą viduje.

Puode užvirinkite vandenį ir pasūdykite, sudėkite koldūnus

.

Užvirus virkite koldūnus minutę.

Невероятно вкусные вареники с творогом. Самый простой рецепт теста: на кипятке, без яиц

Išvirusius koldūnus užpilkite ištirpintu sviestu. Iš varškės gausite sveiką skanią vakarienę.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *