Sekite mus Facebook'e!
Salotos yra vienas paprasčiausių, tačiau naudingų kulinarinės kultūros patiekalų. Salotos atsirado gana seniai ir istorijos eigoje pamažu tapo savarankišku patiekalu. Atsirado net abejotinų salotų versijų
. Yra salotų, kurios oficialiai uždraustos kai kuriose Jungtinių Amerikos Valstijų valstijose. Tai spagečių salotos, kurių sudėtyje yra tie patys ingredientai, kaip ir to paties pavadinimo patiekalo, tačiau patiekiamos kaip salotos. Kai kuriose valstijose ji buvo uždrausta, nes neatitiko standartų, kitose – todėl, kad spagečių salotos gali būti suvokiamos kaip bandymas visavertį patiekalą pateikti kaip salotas.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanių ir neuždraustų salotų „Tender”
.
Ingredientai: 1:
- Virtus kiaušinius – 3 vnt;
- majonezas: – kiaušiniai – 2 vnt;
- krabų lazdelės – 6 vnt;
- agurkai – vnt;
- svogūnas – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – ⅓ šaukštelio;
- acto – šaukštelis;
- verdančio vandens;
- lydytas sūris – briketas.
Salotų „Neženka” paruošimas:
Išvirti kiaušiniai padalijami į baltymus ir trynius, baltymai sutarkuojami stambia tarka. Baltymų sluoksnis dedamas į lėkštę ir ištepamas majonezu
. Krabų lazdelės smulkiai supjaustomos, dedamos ant baltymų sluoksnio ir ištepamos majonezu. Agurkas supjaustomas mažais kubeliais ir dedamas ant krabų lazdelių sluoksnio
. Svogūnas smulkiai supjaustomas, užpilamas cukrumi ir druska, supilamas actas ir verdantis vanduo. Palikite svogūnus 10 minučių marinuotis, tada juos užbarstykite ant agurkų sluoksnio, aptepkite majonezu.
Lydytą sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant salotų, vėl aptepkite majonezu.
Trynius sutarkuokite smulkia tarka ant salotų.
Salotas galite patiekti į stalą. Gausite biudžetines šventines salotas „Neženka”.
