Sekite mus Facebook'e!
Pyragai yra tikras daugelio šalių kulinarinis paveldas. Visur šis įdomus kepinys ruošiamas savaip
. Pyragai į kultūros paveldą pateko, kai jie pradėti minėti įvairiuose kūriniuose
. Įdomu tai, kad jų receptų galima rasti daugybėje literatūros kūrinių. Pavyzdžiui, romane „A. С. Puškino romane „Eugenijus Oneginas” yra tokių eilučių: „…ant stalo kalnai pyragų kviečia linksmą šeimyną į iškilmingus pietų svečius”. Šioje ištraukoje aprašoma šventė Larinų namuose, kur ant stalo svarbiausią vietą užima pyragai.
Iškepkime greitų tinginių pilstomų pyragų užkandžiui
.
Ingredientai: 1:
- Pienas – 500 ml;
- kiaušinis – 4 vnt;
- miltai – 350 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis.
Tinginių lietinių paruošimas:
Kiaušinius suplakite atskirame dubenyje, pasūdykite ir užpilkite augaliniu aliejumi. Į kiaušinių masę supilkite dalį miltų ir kepimo miltelių ir užminkykite tirštą tešlą.
Palaipsniui į tešlą supilkite pieną, išmaišykite ir vėl padarykite tešlą skystą. Į tešlą supilkite likusius miltus ir išminkykite šiek tiek tirštesnę tešlą.
Supjaustykite kubeliais kietai virtus kiaušinius ir susmulkintus žaliuosius svogūnus ir sumaišykite.
Puode įkaitinkite 150 ml augalinio aliejaus, pamerkite į jį samtį
. Ant samčio dugno pilkite šiek tiek tešlos, panardinkite
ją
į karštą aliejų. Kai tešla sustings, sudėkite ant jos įdarą ir užpilkite tešlą.
Vėl panardinkite samtelį į aliejų, kad paplotėliai atsiskirtų nuo paviršiaus.
Kepkite paplotėlius aliejuje po porą minučių iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Tuos pačius veiksmus pakartokite su visais kitais pyragėliais.
Rezultatas – skanių įdarytų pyragėlių turime tiesiog per 15 minučių. Šį receptą galima pakartoti su kitais įdarais – su kopūstais, malta mėsa ir obuoliais.
