Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Anūkas pasakė: kodėl tiek mažai? Minkštų sausainių receptas iš vaikystės

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai – tai ne tik desertas, tai tikras komforto ir namų šilumos simbolis. Traškia plutele ir švelniu interjeru įkvepia kurti malonias akimirkas, suteikdamas džiaugsmo ir malonumo kiekvienam jo paragavusiam.

Sausainiai užima ypatingą vietą įvairiose kultūrose: nuo klasikinių europietiškų receptų iki egzotiškų rytietiškų saldumynų. Šis skanėstas buvo pritaikytas įvairių tautų skoniams ir tradicijoms.

Labiausiai tikėtina, kad sausainiai buvo vienas iš pirmųjų kepinių, kuriuos žmonės išmoko gaminti. Forma, tekstūra ir ingredientai skiriasi priklausomai nuo tradicijų ir kultūrų, tačiau kiekvienas receptas turi vieną bendrą bruožą – tai galimybė pamaloninti save ir artimuosius.

Ingredientai:

kiaušiniai – 2 vnt .;
cukrus – 200 g;
margarinas – 200 g;
majonezas – 200 g;
krakmolas – 3 šaukštai;
miltai – 600 g;
soda – 1 šaukštelis;
vanilinis cukrus – 10 g.
Sausainių ruošimas:

Cukrų plakite su kiaušiniais, kol ištirps smėlio grūdeliai, suberkite vanilinį cukrų ir margariną. Į mišinį taip pat dedame majonezą ir viską išplakame iki vientisos masės.

Rekomenduojame:  Vasariškas gaivumas stiklinėje: šaltos arbatos receptas namuose

Sodą gesiname actu ir dedame į mišinį, ten supilame krakmolą ir viską išmaišome. Į mišinį pamažu suberkite miltus, minkykite minkštą ir nelipnią tešlą.

Toliau iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus ir suspaudžiame šakutės šonkauliukais. Taip pat galite padaryti raštą mėsos plaktuku, padaryti įpjovas stikline, o sausainius papuošti razinomis.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Iš jo gaminami skanūs, paprasti sausainiai kiekvienai dienai. Papuošimui šiuos sausainius iškepus galite apibarstyti cukraus pudra.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.