Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai – tai ne tik desertas, tai tikras komforto ir namų šilumos simbolis. Traškia plutele ir švelniu interjeru įkvepia kurti malonias akimirkas, suteikdamas džiaugsmo ir malonumo kiekvienam jo paragavusiam.
Sausainiai užima ypatingą vietą įvairiose kultūrose: nuo klasikinių europietiškų receptų iki egzotiškų rytietiškų saldumynų. Šis skanėstas buvo pritaikytas įvairių tautų skoniams ir tradicijoms.
Labiausiai tikėtina, kad sausainiai buvo vienas iš pirmųjų kepinių, kuriuos žmonės išmoko gaminti. Forma, tekstūra ir ingredientai skiriasi priklausomai nuo tradicijų ir kultūrų, tačiau kiekvienas receptas turi vieną bendrą bruožą – tai galimybė pamaloninti save ir artimuosius.
Ingredientai:
kiaušiniai – 2 vnt .;
cukrus – 200 g;
margarinas – 200 g;
majonezas – 200 g;
krakmolas – 3 šaukštai;
miltai – 600 g;
soda – 1 šaukštelis;
vanilinis cukrus – 10 g.
Sausainių ruošimas:
Cukrų plakite su kiaušiniais, kol ištirps smėlio grūdeliai, suberkite vanilinį cukrų ir margariną. Į mišinį taip pat dedame majonezą ir viską išplakame iki vientisos masės.
Sodą gesiname actu ir dedame į mišinį, ten supilame krakmolą ir viską išmaišome. Į mišinį pamažu suberkite miltus, minkykite minkštą ir nelipnią tešlą.
Toliau iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus ir suspaudžiame šakutės šonkauliukais. Taip pat galite padaryti raštą mėsos plaktuku, padaryti įpjovas stikline, o sausainius papuošti razinomis.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Iš jo gaminami skanūs, paprasti sausainiai kiekvienai dienai. Papuošimui šiuos sausainius iškepus galite apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
